Ostojić dao ostavku, Milanović je prihvatio! IDS izlazi iz koalicije?

Autor: Poslovni.hr , 09. ožujak 2013. u 12:04
Ministar turizma Veljko Ostojić; Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL

Nakon razgovora s ministrom Veljkom Ostojićem, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović prihvatio je ostavku ministra turizma, priopćeno je iz Vlade.

Nakon razgovora s ministrom Veljkom Ostojićem, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović prihvatio je ostavku ministra turizma, priopćeno je iz Vlade.

Koalicija je postavila visoke etičke standarde za članove Vlade i od njih ne misli odstupiti, stoji u priopćenju. Iz Vlade poručuju kako očekuju da IDS predloži novog kandidata za ministra turizma.

Predsjedništvo Istarskog demokratskog sabora (IDS) na izvanrednoj sjednici koja je zakazana za danas poslijepodne u Puli trebala bi, po neslužbenim informacijama koje je objavila Hina, raspravljati o izlasku te stranke iz vladajuće koalicije.

Za danas poslijepodne, po završetku sjednice Predsjedništva IDS-a zakazana je izvanredna konferencija za novinare.

Ta tema dolazi na dnevni red nakon što su mediji objavili da je Veljko Ostojić upoznat s detaljima kupoprodaje zemljišta u Balama čija je vrijednost višestruko porasla nakon urbanizacije, te da je njegova šogorica navodno u njegovoj nazočnosti, zemljište platila "na ruke" više nego što je prijavljeno Poreznoj upravi oštetivši tako državni proračun.

 Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić rekao je da će Predsjedništvo stranke poslijepodne odlučiti hoće li IDS ostati ili izaći iz vladajuće koalicije te da on ne želi prejudicirati odluku Predsjedništva.

"Ne želim prejudicirati ničiju odluku, pa tako niti odluku Predsjedništva stranke. Uostalom, treba još vidjeti hoće li IDS ostati ili izaći iz vladajuće koalicije te shodno tome hoće li ponuditi novog kandidata za ministra turizma," rekao je Hini Jakovčić.

Upitan hoće li IDS predložiti novog kandidata za ministra, Jakovčić je kazao da će Predsjedništvo stranke danas poslijepodne odlučiti koje će korake IDS poduzeti po tom pitanju.

>>> Ostojić tvrdi da nije kriv, no hoće li uspjeti sačuvati fotelju?

Komentari (10)
Pogledajte sve

Ovo je katastrofa… potpredsjednik vlade u zatvoru, oni koji su imali svoje misljenje najureni, ministar po ministar daje ostavku zbog afera…

Molim vas, dajte kao vlada ostavku sami, da ne moramo trpiti ovu polaganu agoniju i rasipanje… “Pipl mast trast us” strucnjaci odite doma i priznajte da nista ne mozete.

Trazimo tehnicku vladu i prijevremene izbore, molim vas svi dajte ostavke sto prije.

Tomo7, točno tako.Oprao je ruke od posla koji mu je povjeren bio do sada i kreće
u borbu za svoje interese.

Ugodno sam iznenađen. Trebalo je 20 godina, ali ipak…

Tko je rekao da naši ministri nisu dobri poduzetnici?

New Report

Close