Osječka bolnica ostala bez četiri ugledna liječnika: "Nisam požalio ni tren što sam otišao"

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Od ulaska Hrvatske u Europsku uniju do rujna prošle godine osječku je bolnicu napustilo 66 liječnika specijalista.

Prema posljednjim službenim podatcima Ravnateljstva Kliničkog bolničkog centra Osijek, od ulaska Hrvatske u Europsku uniju do rujna prošle godine osječku je bolnicu napustilo 66 liječnika specijalista, a egzodus se nastavlja. Tako je osječka bolnica u 2018. godinu ušla bez četiri renomirana liječnika, koji su u ovoj zdravstvenoj ustanovi odradili više desetljeća staža, piše Glas Slavonije.

S 2. siječnja u KBC-u Osijek prestao je radni status prof. dr. sc. Damira Gugića, koji je u čak dva mandata bio predstojnik Odjela za radioterapiju i onkologiju. On je, naime, krajem prošle godine svojevoljno odlučio dati otkaz u ovoj ustanovi.

– Nisam više želio raditi u takvim uvjetima i biti dio takvog tima - komentirao je prof. Gugić, aludirajući na svoje neslaganje s aktualnim vodstvom ove zdravstvene ustanove te njihovim odnosom prema struci i liječnicima, ali i pacijentima i načinu liječenja. Ovaj izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu kaže kako se na otkaz odlučio nakon 25 godina rada u ovoj bolnici.

– Za sada ostajem na MEFOS-u i predajem na srednjoj Medicinskoj školi. Zvali su me iz bolnice u Mariboru da preuzmem njihov onkološki odjel, ali mi to za sada ne odgovara. Moram reći da se osjećam preporođeno i nisam požalio ni tren zbog svog poteza - iskren je prof. Gugić.

S prvim je danom 2018. godine radni staž u KBC-u Osijek prestao i poznatom abdominalnom kirurgu, doc. dr. sc. Draženu Vidoviću, koji je odlučio prijeći u KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu, gdje je dobio mjesto predstojnika Zavoda za abdominalnu kirurgiju.

– Moram reći da sam htio promjenu, a u osječkoj sam bolnici osjećao da ne mogu napredovati. U KBC-u Osijek radio sam od 1993., što znači 25 godina. Nažalost, znam još nekoliko kolega koji planiraju svoj odlazak iz ove ustanove - kometirao je svoj odlazak doc. Vidović, koji se u Zagreb preselio s cijelom obitelji.

S prvim je siječanjskim danima završio 20-godišnji radni staž u osječkoj bolnici i dr. sc. Marinele Rosso, bivše pročelnice Kliničkog odjela za kirurgiju glave i vrata, plastično rekonstruktivnu i opću ORL kirurgiju. Ta je liječnica odlučila prijeći na radno mjesto u Poliklinici Rosso, u vlasništvu svog supruga, poznatog ginekologa, dr. med. Miće Rosse.

– Istina je da sam odlučila napustiti osječku bolnicu. Mogu samo reći da se tamo više nisam ugodno osjećala. Srećom, imala sam kamo otići jer suprug i ja imamo privatnu polikliniku u Osijeku, ali mi je žao onih kolega koji si taj luksuz ne mogu priuštiti - komentirala je dr. sc. Rosso.

Inače, od nove je godine u mirovinu otišao nekadašnji predstojnik Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC-a Osijek, prof. dr. sc. Darko Čuržik.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!