Nudi se posao za više od 2.000 sezonskih radnika, pročitajte koja su zanimanja najtraženija

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Turistička sezona prava je prilika za traženje posla. Ove godine ponuda je prilično bogata, ali treba požuriti dok najbolje pozicije još nisu zauzete.

Konzum ove godine traži 700 sezonskih radnika za svoje prodavaonice duž cijele obale u 60 gradova. Lidl je još u siječnju objavio potragu za sezonskim radnicima, a istu praksu imaju i ostali trgovački lanci koji posluju na obali. Osim trgovačkih lanaca, još veću potrebu za sezonskim zaposlenicima imaju hotelske kompanije.

Pogledaju li se oglasi za sezonsko zapošljavanje na specijaliziranim portalima, vidi se potraga ponajprije za barmenima, koktel i pizza-majstorima, slastičarima, animatorima, recepcionarima... Sunčani Hvar traži šefa kuhinje, konobare, barmene, kuhara, pizza-majstore, slastičara... Karisma traži voditelja restorana, hostese, kuhara... Dominiraju poslovi u Dalmaciji i Istri, a na obalu se, kao i svake godine, odnosi čak 90 posto oglasa. Neke hotelske tvrtke organiziraju i predavanja kako bi nezaposlene informirale o mogućnostima i uvjetima rada. Tako je Plava Laguna nedavno održala predavanje u Zagorskoj županiji. Istraturist i Plava laguna, dvije hotelske kuće u Grupi Lukšić, još početkom godine krenule su u potragu za 2100 sezonskih djelatnika, piše Večernji list.

Valamar Riviera nedavno se predstavila u Dubrovniku, gdje svake godine zapošljava oko 400 sezonskih radnika, ali na svim destinacijama više od 2000. Jako Andabak iz koncerna Sunce kazao nam je da će zaposliti oko 600 sezonaca, ali i da im nije velik problem naći radnike jer imaju internu akademiju. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!