Novo izvješće EK: Hrvatskoj ostalo još deset zadataka

Autor: Agencija VLM , 12. listopad 2012. u 16:06
Ilustracija

Hrvatska mora posvetiti “posebnu pozornost” poglavljima Tržišno natjecanje, Pravosuđe i temeljna prava te Pravda, sloboda i sigurnost

Šef delegacije EU-a Paul Vandoren predstavio je sveobuhvatno izvješće o monitoringu o pristupnim pripremama Republike Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki i ostalim zastupnicima na zatvorenoj sjednici. Hrvatska je sa 51 zadaće u proljetnom izvješću Europske komisije došla na deset preostalih zadataka u izvješću objavljenom u srijedu.

Hrvatska mora posvetiti "posebnu pozornost u sljedećih nekoliko mjeseci" iz područja koje pokrivaju tri najteža poglavlja – Tržišno natjecanje, Pravosuđe i temeljna prava i Pravda, sloboda i sigurnost. Daljnji napredak se posebno traži u pripremama za korištenje sredstava iz strukturnih fondova EU-a, restrukturiranju brodogradnje, jačanju vladavine prava nastavkom provedbe hrvatskih obveza na poboljšanju javne uprave i pravosudnog sustava, učinkovitom sprječavanju i borbi protiv korupcije te u upravljanju vanjskim granicama.

– Veleposlanik EU je predstavio Izvješće EU, ono je pozitivno, apsolutno pozitivno, ono je podstrek za sve institucije RH, uvjeren sam da ćemo sve ono što smo obećali kao narod i kao društvo svojim referendumom ispuniti do proljeća iduće godine i da će Hrvatska biti poželjna članica EU, od 1. srpnja biti u obitelji zemalja EU, naše obveze su zapravo naša potreba za reformama i to je zapravo neminovnost i da to ostvarimo – rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko.

Komentirajte prvi

New Report

Close