Novi ZLZ favorit za ulagačku nagradu u Dubaiju

Autor: Marija Brnić , 30. ožujak 2015. u 22:00
Novi terminal Zračne luke Zagreb

Agencija za investicije i konkurentnost i ove godina ‘puca visoko’.

I ove godine Hrvatska je nominirana za nagradu za najbolji FDI-projekt u Istočnoj Europi na jednoj od najvećih svjetskih investicijskih konferencija Annual Investment Meeting (AIM) koja se upravo održava u Dubaiju.

Prošle je godine Agencija za investicije i konkurentnost (AIK) u Zagreb s ovog skupa donijela nagradu za investicijski projekt Teve u Plivi, i tu u jakoj konkurenciji s Poljskom, Češkom i Turskom, dok  smo ove godine, kako neslužbeno saznajemo, favorit natjecanja  s projektom izgradnje nove Međunarodne zračne luke Zagreb. Nagrade se na ovom investicijskom skupu inače dodjeljuju u šest regionalnih kategorija, a izravnim stranim ulaganjem kojim smo kandidat ove godine na ovom natjecanju u Hrvatsku se unosi 265 milijuna dolara kapitala.

Investitor u ovaj putnički terminal, konzorcij francuskih tvrtki ZAIC (Zagreb Airport International Company), koji čine Bouygues Batiment International i Aeroports de Paris Management njime osigurava i zapošljavanje oko tisuću radnika u Hrvatskoj.   Konferencija o inozemnim investicijama održava inače već peti put pod visokim pokroviteljstvom H.H. Sheikha Mohammeda Bin Rashida Al Maktouma, te premijera i potpredsjednika Ujedinjenih arapskih emirata te vladara Dubaija od jučer do 1. travnja. Tematski je konferencija okrenuta jačanju investicijske klime, uklanjanju barijera s kojima se investitori susreću u praksi.

Komentirajte prvi

New Report

Close