Novi udar na vozače: Od ponoći ponovno skočile cijene goriva

Autor: Poslovni.hr , 22. svibanj 2018. u 09:32
Foto: Thinkstock

Vozače su i ovog utoraka dočekale više cijene goriva – benzin u prosjeku plaćaju 12 lipa više po litri u odnosu na prošli tjedan, a dizel 16 lipa više.

Cijene goriva od ponoći su ponovno porasle. Prema podacima Ministarstva gospodarstva, prosječna cijena benzina danas iznosi 10,54 kune i veća je za 12 lipa u odnosu na prošli tjedan, dok je dizel praktički probio granicu od 10 kuna – prosječna cijena je 9,98 kuna dok je prošlog utorka bila 9,82 kune.

Kako piše Dnevnik.hr, litra Eurosupera 95 od danas je na većini benzinskih postaja 10,37 kuna na koliko su je, primjerice, postavili Ina, Crodux i Lukoil. Na Tifonovim za EVO Eurosuper 95 treba izdvojiti 10,43 kune, a na Petrolovim je 10,36 kuna. 

Razlog ovakvom rastu cijena koji nije zabilježen već četiri godine je poskupljenje nafte na svjetskom tržištu koja je na najvišoj razini od studenog 2014. 

S obzirom da trošarine i PDV koji su prihod države čine više od polovice strukture cijene goriva, u slučaju daljnjeg rasta cijena što bi za sobom moglo povući i val poskupljenja, Vlada ima mogućnosti intervencije, kako bi to spriječila.

Komentari (1)
Pogledajte sve

New Report

Close