Nove tehnologiju u službi razvoja hrvatskog turizma

Autor: Marija Crnjak , 28. travanj 2015. u 22:00
Krešimir Jusup/Goran Stanzl/PIXSELL

Energetska politika Hrvatske je prepoznala stratešku važnost turizma.

Energetska politika Hrvatske je prepoznala stratešku važnost turizma koji ima brojne mogućnosti korištenja potpora za implementaciju zelenog poslovanja i obnovljivih izvora energije, istaknula je na kongresu Vesna Bukarica iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, predstavivši nekoliko aktualnih natječaja za turističke kompanije, ali i privatne iznajmljivače.

Potpore se od Fonda mogu dobiti za podizanje energetske učinkovitosti objekata, ali i kupnju električnih bicikla, plovila sa solarnim kolektorima. Krešimir Jusup iz Hrvatskog telekoma predstavio je nove tehnologije u brojnim segmentima poslovanja turističkih tvrtki, od usluga "u oblaku" nadalje.

"Pritom je važno znati da je Google oglašavanje danas najučinkovitije sredstvo za privlačenje i dovođenje gostiju, jer 99 posto pretraga zavržava na Google oglasima", kaže Jusup. Hrvoje Hribar iz Hrvatskog audiovizualnog centra pak je istaknuo veliku važnost povezanosti filmske industrije i turizma, navodeći čak deset projekata koje je ove godine podržao HAVC, uključujući megapopularnu seriju Igra prijestolja koja je Dubrovniku dala novu dimenziju.

"Učinak takvih projekata na promociju destinacije je neizmjeran. Sinergija između turizma i filmske industrije sve je jača, i to trebamo maksimalno iskoristiti", kaže Hribar.

Komentirajte prvi

New Report

Close