NO Podravke se u zadnji tren povukao na tajnu lokaciju

Autor: Saša Paparella , 22. veljača 2017. u 22:01
Zvonimir Mršić/Igor Kralj/PIXSELL

Do zaključenja broja nije bilo odlučeno da li je Mršić ipak uspio izboriti novi mandat na čelu kompanije.

U srijedu je u Zagrebu na tajnoj lokaciji održana sjednica Nadzornog odbora Podravke, na kojoj je trebala biti izabrana nova uprave te kompanije.

Sjednica je počela u 16 sati, pa do zaključenja ovog broja Poslovnog dnevnika nismo mogli saznati što je NO zaključio, odnosno da li je Zvonimir Mršić i dalje predsjednik uprave Podravke.  "Nije jasna tolika tajnovitost. Ne samo što se sjednica NO održava  izvan Koprivnice, već je u 15,50, dakle neposredno prije početka, članovima NO javljeno da neće biti održana  u zagrebačkom predstavništvu Podravke, nego na tajnoj zagrebačkoj lokaciji", požalio nam se jedan dobro upućeni sugovornik iz Koprivnice, koji želi ostati anoniman.

Sjednica na kojoj se trebalo raspravljati o Mršićevoj sudbini održana je dan nakon što je u utorak u Koprivnici održana Glavna skupština dioničara Podravke, a odmah nakon nje i konstituirajuća sjednica novoizabranog Nadzornog odbora. Mršiću mandat na mjestu predsjednika Uprava istječe danas. Mediji su danima najavljivali njegovi smjenu, a kao njegov nasljednik najčešće se spominjao Marko Kolaković, a od jučer i Gordan Kolak.

Doduše, postoji i mogućnost imenovanja privremene uprave Podravke. Zvonimir Mršić istaknuti je SDP-ovac i dugogodišnji bivši gradonačelnik Koprivnice. Prije pet godina postao je čelnik Podravke, a ta je prehrambena industrija za njegova mandata udvostručila svoju vrijednost i premašila četiri milijarde kuna prihoda od prodaje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ako strucnjak za ONO i DSZ ne zna kako se “samozastititi” sto je onda tu radio sve ove godine? Ako ni sebe nije uspio zastititi, onda je jedini zakljucak, NISTA!

New Report

Close