‘Nije dobro javni dug pokrivati prodajom državne imovine’

Autor: Agencija VLM , 25. travanj 2013. u 14:11
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Strategija koju provodi ova vlada sama po sebi nije dostatna. Umjesto prodaje, potrebno je povećanje nacionalnog dohotka, što se može postići povećanjem proizvodnje, ali i boljim upravljanjem tvrtkama u državnom vlasništvu

Ljubo Jurčić podržao je Kseniju Car Šemberu kao nezavisnu kandidatkinju za gradonačelnicu Velike Gorice.

Ksenija Car Šembera izabrana je putem javnog natječaja koji su, povedeni islandskim primjerom direktne demokracije, osmislili članovi udruge Hrvatski obrtnici i poduzetnici, udruge mladih Velike Gorice i građanska inicijativa.

Jurčić smatra da treba mijenjati političare te dodaje: 

– Gospodarstvo nam je u padu od 2007. godine, te nikako nije dobro javni dug pokrivati prodajom državne imovine. Strategija koju provodi ova vlada sama po sebi nije dostatna. Umjesto prodaje, potrebno je povećanje nacionalnog dohotka, što se može postići povećanjem proizvodnje, ali i boljim upravljanjem tvrtkama u državnom vlasništvu, rekao je Jurčić, osvrnuvši se na trenutnu situaciju u Hrvatskoj.

Car Šembera smatra, pak, kako se fondovi EU  vrlo slabo koriste.

Grad Velika Gorica do sada ima odobren samo jedan projekt "WASTE NO WASTE" uz sredstva od 324.000 eura dok primjerice Šibenik, koji je manji grad, ima odobrena četiri veća projekta vrijednosti 1,7 milijuna eura i čak šesnaest projekata u pripremi za strukturne fondove“, rekla je dodajući kako se jačanjem gospodarstva u Velikoj Gorici otvaraju nova radna mjesta i bolje se puni gradski proračun iz kojeg se financira izgradnja komunalnog sustava, izgradnja vrtića, škola i drugih objekata poput doma za stare i nemoćne. Naš rad temelji se na poštenju, humanosti i ekologiji jer smatramo da su to odrednice na kojima se jedino može stvarati zdrav razvoj grada na dobrobit građana.

Komentari (10)
Pogledajte sve


….Zasto se takvi ne bore za svoja Ustavna prava koja im onemogucavaju paraziti, nego sute i ocekuju da im ih netko drugi omoguci?…

A sad da okrenem pilu naopako.A zasto bi se borili za nesto sto im je Ustavom zagarantirano.Pa da im se postuju Ustavna prava su dali glas ovoj nesposobnoj vlasti.Ona je tu da provodi Ustav i zakone ili se to provodi samo kad njima konvenira???

@osi
Sve sam ja odavno povezao, samo se postavlja pitanju gdje su svi ti koji traze masovna otpustanja i investicije kad paraziti izadju prosvjedovat i blokirat ceste? Kad naoruzani fasistiodi krenu prijeti oruzjem? Zasto se takvi ne bore za svoja Ustavna prava koja im onemogucavaju paraziti, nego sute i ocekuju da im ih netko drugi omoguci?

“History will have to record that the greatest tragedy of this period of social transition was not the strident clamor of the bad people, but the appalling silence of the good people.”

“The only thing necessary for the triumph [of evil] is for good men to do nothing.”

A kako onda pokrit javni dug?

Rashode ne smijes dirat, jer ce svi izac na ulice cim se najavi smanjenje prava, otpustanja i sl…

1 – nije istina da se rashodi ne smiju dirati, nego da se moraju drastično srezati. bijednik je tko se natječe za vlast a boji se ulice.

Nije dobro prodavat imovinu koja gomila gubitke zbog loseg upravljanja…

2 – ovo uopće ne kužim što želiš reći

Investirat ne mozes jer se Zeleni i kojekakvi mentalitetom u socijalizmu zaostali paraziti odmah dignu na straznje noge…

3 – nije mi jasno kako ovo ne povežeš s točkom 1. isti ti koji se bune protiv investiranja su oni koji prijete ulicom da štite svoje “pravo” da nas divljački harače. njima je dobro, misle da imaju moć – i imaju dok su kukavički političari na vlasti – a za ostalo ih nije briga. odakle dolaze novci, to njihov mentalni sklop ne prihvaća. oni su tu da uzmu novce jer oni imaju “prava”, a tko će ih zaraditi, fućka ih se. mentalitet termita.

Kako da se poveca proizvodnja kad nitko ne zeli raditi ni investirati (sto je i logicno, s obzirom na porezna opterecenja i gomilu parazita u drzvanim upravama koji sve opstruiraju)…

4 – opet mi nije jasno zašto to ne povežeš s 1. velika su porezna opterećenja samo zato što treba hraniti drske zgubidane opisane pod 1 i 3

Kad se eliminira sve sto se ne smije i nije dobro, preostaje jedino da nam pare padnu s neba ili da netko carobnim stapicem izbrise dosadasnje dugove…

5 – njima novci i padaju s neba i očekuju da drugi smisle čarolije kojima će zadržati status kvo, njihovo je da prijete ulicom i uživaju. njima je ovo najbolji od najboljih svjetova.

Opet on k`o Max po diviziji! Lumena, koji tvrdi za Deutsche Bank, koja by the way ima preko 660000 dionicara, da je drzavna banka i da ne trepne, ne smatram ozbiljnim sugovornikom. Osim toga, bio je dvije godine u Podravci i sto je napravio? Da su Podravku prodali bilo Todoricu, bilo Tedeschiju, danas bi imala 30% vise prihode s istim brojem uposlenih. Osim toga, koliko mi je poznato, ovaj um je imao tri firme i sve tri su mu propale. Tko njemu, Novotnyju, Santiniju… i ostalim ekonomskim velicinama daje medijski prostor, je za mene ludji od njih.

New Report

Close