“Nezakonito su podijeljene stotine stanova iz fonda MUP-a”

Autor: Agencija VLM , 11. studeni 2012. u 13:04
Vladimir Šišljagić / PXL

Od Ustavnog suda traže ocjenu ustavnosti i zakonitosti pravilnika o rješavanju stambenih potreba djelatnika MUP-a od 28. veljače 1998.

Pokretanje postupka ocjene ustavnosti i zakonitosti pravilnika o rješavanju stambenih potreba djelatnika MUP-a od 28. veljače 1998., zatražio je HDSSB od Ustavnog suda.

Kako su pojasnili, pravilnik prema kojemu je, kako su nedavno doznali, i krunski svjedok na suđenju Branimiru Glavašu Krunoslav Fehir dobio stan u Poreču, nikada nije objavljen u službenom glasniku Republike Hrvatske, Narodnim novinama. Samim tim, pravilnik nije u skladu s Ustavom u kojemu stoji da se "zakoni i drugi propisi državnih tijela prije stupanja snagu objavljuju u Narodnim novinama".

– Uopće ne sumnjam da je dodjela stana Fehiru usamljen slučaj i da će Ustavni sud pravilnik staviti van snage. U zadnjih 14 godina podijelilo se sigurno nekoliko stotina stanova u vlasništvu MUP-a. Mi tražimo od Vlade i MUP-a popis tih stanova, imena i prezimena osoba koje su ih dobile te zahtjevamo i pokretanje kaznene odgovornosti protiv osoba koje su postupale suprotno zakonskim okvirima – naglasio je predsjednik HDSSB-a dr. Vladimir Šišljagić.

Komentirajte prvi

New Report

Close