'Nezadovoljstvo Istre je usporedivo s nezadovoljstvom Beogradom '90.'

Žarko Puhovski (Photo: Robert Anic/PIXSELL) Žarko Puhovski (Photo: Robert Anic/PIXSELL)

Politički analitičar drži kako bi zbog sukoba IDS i SDP, u Istri SDP mogao doživjeti neuspjeh na predstojećim lokalnim izborima.

Svi važniji mediji u Srbiji obavili su vijest da je hrvatski ministar turizma Veljko Ostojić podnio ostavku zbog afere oko zemljišta u Istri ali se ne upuštaju u komentare i analize.

Jedino je agencija Tanjug, koju uglavnom prenose mediji, zamolila Žarka Puhovskog neka procijeni što će Ostojićeva ostavka značiti za odnose u Kukuriku koaliciji.

Puhovski drži kako se neće dogoditi ništa dramatično sve i da IDS izađe iz koalicije jer "ima samo dva mandata u Saboru i vladajuća koalicija i bez njih ima komotnu većinu, pogotovo uz potporu zastupnika Srba i drugih manjina". Politički analitičar drži kako bi zbog sukoba IDS i SDP, u Istri SDP mogao doživjeti neuspjeh na predstojećim lokalnim izborima.

- Izgledno je da malo poznati gradonačelnik Buzeta Valter Flego kao kandidat IDS-a pobjedi disidenta IDS-a Damira Kajina koji ima potporu SDP-a i to na krilima narodnog nezadovoljstva Istrana diktatom iz Zagreba, zbog čega je IDS i do sada pobjeđivao, a to je uporedivo i s pobjedom HDZ-a 1990. zbog nezadovoljstva politikom iz Beograda - pojasnio je Puhovski. 

Komentari (6)
 • Twixer
  Twixer 0:07 10.3.2013.

  Pero7


  Očekujem od tebe kao poštovanog znalca da se vratiš i pomogneš preporod naših stranaka .

  Demokracija je vlast naroda. Stranke sluze samo tome da provode volju naroda.

  I ja mislim da hrvatske stranke to rade dosta dobro. Barem jednako dobro kao Kanadske, Njemacke, Amaericke ili Svedske stranke.

  Vecinska volja naroda je bila da se drzava sto vise zaduzi kako bi mogla isplacivati masivne socijalne programe i kako bi mogla zbrinuti vojsku nekvalificirane, polukvalificirane i nekonkurentne radne snage(bilo u drzavne firme i institucije, bilo kroz prijevremena umirovljenja). Oni su to i napravili.

  Vecinska volja naroda je bila i da se uvedu ogromni porezi kako bi se sto vise novaca moglo uzeti onima koji stvaraju vrijednost i dati onima koji zive od proracuna. Oni su to i napravili. Dok je vecina zemalja za vrijeme krize smanjivala poreze na place, Hrvatska ih je povecavala. (Krizni porez i ukidanje odbitaka). I otpor povecanju poreza na place je bio minimalan, jer se provodila volja ogromne vecine.

  Kada se promjeni volja naroda onda ce se promjeniti i politicari. Drugacije ne bi valjalo, jer najgore bi bilo da politicari rade protiv volje naroda.

  Problem je jedino sto proces koji vecina naroda zeli nije odrziv. Sve je manje onih zele posuditi novac vladi i sve je manje onih koji zele investirati svoj novac i vrijeme(pogotovo najbolje godine zivota) u Hrvatskoj. Sve je manje onih od kojih mozes uzeti, a sve je vise onih kojima trebas dati.

  I ova vlada se trudi da ispuni ocekivanja svojih biraca. Medutim, novaca je puno manje nego prije. Ne bi oni sigurno uvodili nove poreze i rezali place drzavnih zaposlenika, dva mjeseca prije lokalnih izbora, da nemaju ogromnu rupu u proracunu.

 • sokolić
  sokolić 22:35 9.3.2013.

  Uspoređivati nezadovoljstvo srpskom dominacijom nad svojim narodom s nezadovoljstvom dijela istog naroda oko stupnja centralizacije može samo jugofil bez nacionalnog osjećaja.

 • Pero7
  Pero7 22:22 9.3.2013.


  @ Twixer,

  i šta ?
  Nema nama pomoći ?
  Pa u našim strankama , ako nisi primjetio , došlo je do pomlađivanja .
  Ali mladi u politici brzo prihvačaju ponašanje starijih .
  Misliš da bi nam bilo bolje da je devedesetih napravljena lustracija , kada je bio rat ?
  Žalosno je to da nam mladi i školovani odlaze iz Hrvatske misleći da će im u svijetu biti bolje .
  Očekujem od tebe da u postovima pišeš o bjedi pečalbare.
  Očekujem od tebe kao poštovanog znalca da se vratiš i pomogneš preporod naših stranaka .

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve