‘Nezadovoljstvo Istre je usporedivo s nezadovoljstvom Beogradom ’90.’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Nezadovoljstvo Istre je usporedivo s nezadovoljstvom Beogradom ’90.’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

SDP će doživjeti poraz svuda, a ne samo u istri zbog jako lošeg vođenja države

prodali smo za šaku EUra svoju slobodu, ponos i samostalnost .....amen

pad sdp neće značiti ništa ako ne nastavi padati i neoudba-hdz.

nestanak tih dviju stranaka s velike scene prvi je preduvjet za bilo kakvu perspektivu u hrvatskoj.


pad sdp neće značiti ništa ako ne nastavi padati i neoudba-hdz.

nestanak tih dviju stranaka s velike scene prvi je preduvjet za bilo kakvu perspektivu u hrvatskoj.

HDZ i SDP su samo dvije frakcije iste Komunisticke Parije Jugoslavije.

Ali to je rezultat strukture birackog tijela. Vlast dolazi od naroda i narod bira Sabor na slobodnim izborima. Vecina biraca je odrasla i formirala se u komunuzmu i sada su u godinama kada im je vrlo tesko prihvatiti promjenu. Cak i ako SDP i HDZ odu taj prostor ce popuniti ista politika, odnosno neki novi mutant KPJ.

Problem je sto glasaci nisu spremni da raskinu sa komunizmom i svim drustvenim anakronizmima koje komunizam proizvodi. A nisu spremni jer u njihovim godinama i/ili sa njihovim obrazovanjem rizici promjena su puno veci nego moguci benifiti. Promjene bi trebali pokrenuti mladi i obrazovani ljudi koji i imaju najvise koristi od promjena. Medutim, oni u Hrvatskoj prestavljaju mali dio glasackog tijela koji nije presudan za osvajanje vlasti.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

@ Twixer,

i šta ?
Nema nama pomoći ?
Pa u našim strankama , ako nisi primjetio , došlo je do pomlađivanja .
Ali mladi u politici brzo prihvačaju ponašanje starijih .
Misliš da bi nam bilo bolje da je devedesetih napravljena lustracija , kada je bio rat ?
Žalosno je to da nam mladi i školovani odlaze iz Hrvatske misleći da će im u svijetu biti bolje .
Očekujem od tebe da u postovima pišeš o bjedi pečalbare.
Očekujem od tebe kao poštovanog znalca da se vratiš i pomogneš preporod naših stranaka .

.

Uspoređivati nezadovoljstvo srpskom dominacijom nad svojim narodom s nezadovoljstvom dijela istog naroda oko stupnja centralizacije može samo jugofil bez nacionalnog osjećaja.

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table


Očekujem od tebe kao poštovanog znalca da se vratiš i pomogneš preporod naših stranaka .

Demokracija je vlast naroda. Stranke sluze samo tome da provode volju naroda.

I ja mislim da hrvatske stranke to rade dosta dobro. Barem jednako dobro kao Kanadske, Njemacke, Amaericke ili Svedske stranke.

Vecinska volja naroda je bila da se drzava sto vise zaduzi kako bi mogla isplacivati masivne socijalne programe i kako bi mogla zbrinuti vojsku nekvalificirane, polukvalificirane i nekonkurentne radne snage(bilo u drzavne firme i institucije, bilo kroz prijevremena umirovljenja). Oni su to i napravili.

Vecinska volja naroda je bila i da se uvedu ogromni porezi kako bi se sto vise novaca moglo uzeti onima koji stvaraju vrijednost i dati onima koji zive od proracuna. Oni su to i napravili. Dok je vecina zemalja za vrijeme krize smanjivala poreze na place, Hrvatska ih je povecavala. (Krizni porez i ukidanje odbitaka). I otpor povecanju poreza na place je bio minimalan, jer se provodila volja ogromne vecine.

Kada se promjeni volja naroda onda ce se promjeniti i politicari. Drugacije ne bi valjalo, jer najgore bi bilo da politicari rade protiv volje naroda.

Problem je jedino sto proces koji vecina naroda zeli nije odrziv. Sve je manje onih zele posuditi novac vladi i sve je manje onih koji zele investirati svoj novac i vrijeme(pogotovo najbolje godine zivota) u Hrvatskoj. Sve je manje onih od kojih mozes uzeti, a sve je vise onih kojima trebas dati.

I ova vlada se trudi da ispuni ocekivanja svojih biraca. Medutim, novaca je puno manje nego prije. Ne bi oni sigurno uvodili nove poreze i rezali place drzavnih zaposlenika, dva mjeseca prije lokalnih izbora, da nemaju ogromnu rupu u proracunu.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close