‘Ne dolazimo vam ukrasti medicinski kadar’

Autor: Marija Crnjak , 12. ožujak 2015. u 22:00
Murat Kucukkaya iz Houston Methodista, čiji je klijent i turska tvrtka koja ulaže u Dugopolju/PIXSELL

Alvimedica uskoro otvara bolnicu u Dugopolju, muči je stara regulativa.

Zbog dobre geografske pozicije, kvalitete kadra i konkurentnih cijena usluga, Hrvatska je zanimljiva investitorima u zdravstvenom turizmu, no za privlačenje ulaganja treba prilagoditi regulativu, istaknuli su uz ostalo sudionici 5. HTI konferencije zdravstvenog turizma u Krapinskim toplicama.

Murat Kucukkaya iz Houston Methodista, globalne zdravstvene organizacije koja pruža usluge savjetovanja i edukacije iz zdravstvenog turizma diljem svijeta, istaknuo je da Hrvatska ima velik potencijal, no investitori moraju biti znati da je ulaganje u ovaj segment vrlo dugoročno. Jedan od klijenata Houston Methodista je i turska tvrtka Alvimedica, koja u proljeće u Dugopolju otvara Centar za bolesti srca. Houston Methodist u Dugopolje će dovesti liječnike specijaliste koji će raditi s pacijentima, ali i educirati domaći kadar u specifičnim postupcima te dovoditi pacijente iz različitih dijelova svijeta. Alvimedica je nedavno oglasila i potražnju za radnicima u Hrvatskoj.

Kucukkaya ističe dobru suradnju s lokalnom zajednicom, koja je preduvjet za realizaciju takvih projekata. "Pogrešna je pretpostavka da dolazimo nekom ukrasti medicijski kadar, naš je cilj suradnja s ostalim zdravstvenim ustanovama, sveučilištem i s državom. Kad bolnica bude dovršena, pokrenut će se pregovori za suradnju s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, kako bi i hrvatski pacijenti u Dugopolju mogli dobiti vrhunsku uslugu", istaknuo je Kucukkaya, koji jednom od najvećih prepreka za projekt navodi zastarjelu regulativu. Bit će izazov i dovoditi goste pogotovo tijekom zimskog razdoblja, kad ima malo izravnih letova za Split, ističe Kucukkaya. 

Komentirajte prvi

New Report

Close