Nakon smjene 100 menadžera, HT-u predstoji reorganizacija

Autor: Saša Paparella , 16. travanj 2014. u 14:21
Davor Tomašković, predsjednik Uprave HT-a/Žarko Bašić/PIXSELL

Kolektivni ugovor s potpisom Ivice Mudrinića vrijedi do 1. srpnja – još se ne zna koji će stav zauzeti njegov nasljednik zauzeti

Prošla su tri i pol mjeseca otkako je Davor Tomašković preuzeo upravu Hrvatskog telekoma.

Promjene su prvi osjetili menadžeri HT-a- od njih 300, stotinjak ih gubi taj status, a dio će morati otići iz kompanije. "U tijeku su promjene u organizacijskoj strukturi koje bi trebale stupiti na snagu 1. svibnja ove godine. Prijedlog nove organizacije, koji je donijela Uprava HT-a, poslan je na savjetovanje Radničkom vijeću. Promjene se provode s ciljem postizanja efikasnije organizacije u kojoj će se brže donositi odluke i koja će biti u potpunosti fokusirana na korisnike, a jedna od ključnih promjena u postizanju tog cilja je smanjenje broja menadžerskih pozicija", kažu u HT-u. Pa iako se iz Uprave čuje da je smanjivanje broja menadžera provedeno zbog efikasnijeg upravljanja, sindikati nisu sigurni da će se na tome stati.  

"Kako se radnici HT-a osjećaju? Svi drhte od straha! Radi se i preko osam sati dnevno, a neki nose posao doma. Sada iščekujemo nove poteze- ako su smijenjena dva člana urave i još stotinu menadžera, možete li zamisliti što će tek nama raditi?", zapitao se sindikalni lider Juko Cikojević, ali i dopunio. "Mi to nećemo dati, jer ako je bilo viška menadžera, u ovoj firmi sigurno nema viška zaposlenih! Naši su profiti i dalje bezobrazno visoki pa nema potrebe za smanjenjem plaća. Drago mi je da je na sastanku Radničkog vijeća Tomašković  govorio vrlo odgovorno", pohvalio je sindikalac svog pregovaračkog partnera. Cikojević se slaže da treba poboljšati odnos prema korisnicima.

Navodno se kroz godine nakupilo čak 50,000 mailova korisnika, na koje nikada nije odgovoreno, pa je u zadnje vrijeme na kraću ispomoć u call- centre poslan cijeli niz zaposlenika HT-a. Promjene su zahvatile i Tportal, također u vlasništvu HT-a. Tamo je nova glavna urednica postala Đurđica Klancir, nova direktorica je Branka Bajt a cijela redakcija premještena je na Borongaj. Prilikom nedavnog obraćanja novinarima Tportala, Davor Tomašković je upozorio da  brend tog medija treba monetarizirati. Kako neslužbeno saznajemo, lani je Tportal imao 15 milijuna kuna gubitka. Zbog toga je otkazana suradnja kolumnistima i vanjskim suradnicima, od kojih su neki dobili i stanovitu otpremninu.

Nema miješanja

Zid prema HAKOM-u

Većina RADNIKA HT-a preselila je iz Hoto tornja u Savskoj u unajmljenih 18 katova Sky towera u Rudešu. U susjedni, spojeni neboder već je ranije uselio HAKOM, što je dovelo do neželjenog susreta između zaposlenika HT-a i tržišnog regulatora. "Neboderi dijele jedino prostor za pušenje na vrhu, pa su HAKOM-ovci tražili da se tamo stavi pregrada kako se ne bi miješali", rekao nam je jedan od HT-ovaca.   

Komentari (6)
Pogledajte sve

Na određenim telekom. sustavima više neznaju podesiti ni tarifu prema tarifnom pravilniku, otpustili su sve dobre stručnjake , a ostali im samo tzv.menadžeri.

Novi direktor je pekao zanat kod Tode i u TDR .Tamo se nije dalo ništa naučiti.Moraće švaba davati upute kao i Mudrome

Da, tako je to u kapitalizmu. HT-u se smanjuje udio na tržištu pa mu je potrebno i manje menadžera. Profit je stvar s kojom raspolaže vlasnik (DT), a ne radnici i sindikati. HoTo-toranj se prazni pa će u središtu grada danom biti više parkirnih mjesta; no taj mali problem ZGH rješava proširenjem parkirne zone u druge dijelove grada.

godinama im udio tržišta pada. kvaliteta isto.
ko su ih mali načeli, i to jako, to znači ssamo jedno-HT nije više veliki pa mu shodno tome ne treba niti velika skupipna menađera.
a slažem se da će radnici naje…ti dvostruko. to je uvijek tako u modernoj demokraciji zvanoj kapitalizam.

New Report

Close