Na pomolu je veliko preuzimanje domaćeg lanca drogerija od strane njemačkog Müllera?

Autor: Poslovni.hr , 23. prosinac 2016. u 09:49
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Prema mišljenju dobrih poznavatelja drogerijskog tržišta, prodaja Kozma izvjesna je već neko vrijeme i nije neočekivana niti nelogična.

Müller je u završnoj fazi pregovora o preuzimanju drogerijskog lanca Kozmo, neslužbene su informacije koje je Jutarnjem listu potvrdilo nekoliko izvora. Doduše, glavni akteri priče nisu se službeno izjasnili.

U Mülleru su odlučili ignorirati upit, a u koncernu Agrokor Ivice Todorića kratko su poručili da nemaju komentar.

Prema mišljenju dobrih poznavatelja drogerijskog tržišta, prodaja Kozma izvjesna je već neko vrijeme i nije neočekivana niti nelogična.

Upućeni podsjećaju da je i Agrokor nekoliko puta najavljivao da će se usredotočiti na core business.

U međuvremenu je na hrvatsko tržište snažnije zakoračio i njemački Müller, a potom se značajnije aktivirala i Bipa. U portfelju Nexusa Kozmo je poslovao pet godina, a onda se ponovno vratio Todoriću. Kao razlog ponovnog povratka pod okrilje Agrokora tada je navedena potreba za financijskom konsolidacijom poslovanja Kozma kroz povećanje konkurentnosti, posebno u kontekstu glavnih konkurenata na mjerodavnom tržištu.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Nije to…
Kredit u sberbanci od 500 mil. EUR postaje pomalo preteško breme..
Prodaje se sve sta se da prodat od Intersporta….Kosma…Vidit ćemo sta je slijedeće..
Gazda je u problemima….To je već postalo preocito…

Jbg naš bi se Ivica natjecao sa strancima ali nema ni resursa niti imaju znanja, a bogami glavni kriterij za managere je da imaju kratku kosu i široke vratove. Tako se ne može u 21 stoljeću

Nakon Proface ni trava ne raste.

New Report

Close