Na skijališta iz Hrvatske kreće oko 120.000 skijaša

Autor: Poslovni.hr , 05. siječanj 2013. u 10:57
Thinkstock

Ivan Pukšar, direktor Kompasa Zagreb kazao je kako je realno tržište ove godine palo za 10 do 15 posto.

Zaljubljenici u snježne padine danas kreću prema zapadnoeuropskim skijalištima. Naime, počinje hrvatski tjedan na skijalištima, tijekom kojega će, piše Novi list, na skijanje krenuti oko 100 do 120.000 skijaša.

Teško je procijeniti kolike su točno brojke jer nema konkretnih podataka . Procjene govore kako skija oko 200.000 hrvatskih skijaša, a to je potvrdilo i prošlogodišnje istraživanje agencije za istraživanje tržišta GfK prema kojem skija oko 5 posto Hrvata, navodi Novi list. Od toga najveći dio  na snijeg ide u vrijeme školskih praznika. U nekim agencijama će reći kako je prodaja na razini prošlogodišnje, ali primjećuju da su mnogi čekali zadnji čas, drugi govore o porastu, ali najviše zbog propadanja drugih agencija, poput Generalturista, čiji su se klijenti 'prelili u druge agencije'. Ivan Pukšar, direktor Kompasa Zagreb kazao je kako je realno tržište ove godine palo za 10 do 15 posto.

'Mislim da dio skijaša neće ići na snijeg ove godine, ali većina onih koji vole skijanje, uvijek nekako skupi novac i ode. Dio skijaša umjesto preko agencije ove godine ide na skijanje u vlastitom aranžmanu pa je teško govoriti o konkretnim brojkama. Koliko čujem, prodaja skija je pala. Naši su građani na snijegu već od 1. listopada, odnosno od otvaranja sezone na skijalištima. Tako je na otvaranju ski-sezone na Kronplatzu bilo jako puno vozila riječkih tablica. Ljudi očito dobrim dijelom direktno ugovaraju apartmane', kazao je za Pukšar.

Komentari (2)
Pogledajte sve

kako je moguće da se novinari ovakvih “ozbiljnog naziva” novina bave statistikom, a ne istraživačkim radom pa da utvrde zašto su domaći kapaciteti za ovakav odmor zapušteni, neiskorišteni ili neupotrebljeni, da ne napravim korak dalje pa da ne tražim previše ako bi pitao članak zašto HTZ ne bi napravila projekte ulaganja u domaćinstva po Lici i Gorskom kotaru gdje bi sigurno završilo 15% ovih naših “skijaša”, pogotovo onih koji imaju malu djecu i trebaju napraviti prve korake na snijegu… Možda im je malo da 18000 gostiju ostaviti minimalno 150,00 kn po danu u lijepoj našoj???

Ne izmišljajte brojke svake godine..nego, uzmite podatke s graničnih prijelaza,
NE RAČUNAJUĆI gastarbajtere, POVRATNIKE koji žive i rade u inozemstvu i vraćaju
se nakon Blagdana… te -tranzit redovni poslovni……
Znači- oni koji imaju skije u prtljažniku ili na haubi.Malo njih će plaćati skupi
najam…
Jedne godine postavite volontere , pa nek broje…..brojili smo direktno i
veće gluposti .

New Report

Close