Na sjeveru Hrvatske pojeftinjuje javni prijevoz

Autor: Poslovni.hr , 07. svibanj 2015. u 09:30
Foto: Marko Jurinec / Pixsell

Resorni ministar Siniša Hajdaš-Dončić i varaždinski župan Predrag Štromar potpisali su jučer ugovor o sufinanciranju projekta.

Resorni ministar Siniša Hajdaš-Dončić i varaždinski župan Predrag Štromar potpisali su jučer ugovor o sufinanciranju projekta izrade "masterplana" za područje Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Međimurske županije, piše Večernji list.

 Stajat će 5,1 milijun kuna, od čega 85 posto daje EU, a trebao bi odgovoriti na pitanja kakav javni prijevoz treba sjeveru Hrvatske, kako posložiti vozne redove da se pokriju i sela, kako smanjiti troškove i zagađenje okoliša te kako skratiti vrijeme puta.

– Očekujem da će cijene javnog prijevoza pasti za 30 posto – kazao je Štromar. Kao primjer skupoće naveo je mjesečnu kartu od Višnjice do Varaždina koja stoji čak 1300 kuna! Uvjeren je da će se i broj autobusnih linija udvostručiti.

Na slabu prometnu povezanost upozorili su i koprivničko-križevački župan Darko Koren te međimurski mu kolega Matija Posavec, koji su nazočili potpisivanju ugovora. Svaka županija platit će po pet posto troškova, a ministar je pohvalio njihovu suradnju.

Komentirajte prvi

New Report

Close