Na ovogodišnji Advent u Zagrebu više se neće moći doći besplatnim javnim prijevozom

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ove godine besplatan je prijevoz vlakovima iz zagrebačkog prstena na Glavni kolodvor.

Vožnja autobusima i tramvajima u prvoj zoni vikendima za vrijeme Adventa u Zagrebu ove godine neće biti besplatna. Tu su informaciju nedavno priopćili iz Turističke zajednice grada Zagreba, a danas su je za Večernji list potvrdili i iz ZET-a.

- ZET se u zagrebački Advent uključio u vidu posebnih linija prema Mariji Bistrici i njihovom Adventu te će uspostaviti i liniju koja će posjetitelje prevoziti prema Uredu predsjednice, u Vilu Prekrižje. No ove godine besplatan je prijevoz vlakovima iz zagrebačkog prstena na Glavni kolodvor, i to od ponedjeljka do četvrtka, s obzirom da smo ostvarili suradnju s HŽ Putničkim prijevozom – rekla je direktorica zagrebačke turističke zajednice Martina Bienenfeld.

Iz ZET-a kažu da, unatoč tome što vožnja autobusom i tramvajem neće biti besplatna, i dalje nude daleko najpovoljniji oblik prijevoza u odnosu na ostale adventske destinacije, zahvaljujući izrazito pristupačnim cijenama karata za javni gradski prijevoz autobusima i tramvajima, među kojima se najviše ističe povoljna karta od 4 kune za 30 minuta vožnje. Podsjetimo, proteklih godina javni prijevoz bio je besplatan od petka u podne do nedjelje u ponoć za vrijeme trajanja manifestacije. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve