Na leasing kupuju 1328 auta za 167 mil. kuna

Autor: Marija Brnić , 15. studeni 2013. u 09:48
Za najam ove godine dva milijuna kuna/P. Macek/PIXSELL

Vlada odobrila zajedničku nabavu vozila za 18 ministarstava i 7 državnih zavoda i ureda.

Uz objašnjenje kako se zajedničkom nabavom i time povoljnim uvjetima postiže ušteda, Vlada je u četvrtak odobrila operativni leasing s ostatkom vrijednosti za 1328 vozila za 18 ministarstava i sedam državnih zavoda i ureda, za koje će u idućih pet godina biti potrebno izdvojiti ukupno 167 milijuna kuna.

Od toga će ove godine biti plaćeno dva milijuna kuna, iduće tri godine po 44,7 milijuna kuna, a u 2017. godine 16,6 milijuna i u posljednjoj 2018. godini 14,6 milijuna kuna. Najviše novih vozila, njih 850, naručeno je za Ministarstvo unutarnjih poslova.  Ministarstvo financija uzima u najam 83 vozila, Ministarstvo pravosuđa 69, a među većim naručiteljima su i Državni inspektorat sa 59 vozila, Ministarstvo socijalne politike i mladih sa 45 te Ministarstvo zdravstva sa 40 vozila. Najam auta, pojedinačno gledajući, najveći će izdatak predstavljati za MUP, oko 100 milijuna kuna, te Ministarstvo pravosuđa, oko 10 milijuna, a treći po iznosu je Ured za opće poslove Vlade i Hrvatskog sabora, koji će za 25 vozila namjam platiti više od sedam milijuna kuna. 

Komentari (5)
Pogledajte sve

Znači MUP će pisati globe bespoštedno, ministarstvo financija dizat poreze, pravosuđe će svih optužit i kaznit novčano, očekujmo državni inspektorat sa istim namjerama i sve je riješeno…..šta plačete (plaćate)!!

bemti, ministarstvo financija uzima 83 vozila, i pravosuđa 69, kao da su kurirske, a ne činovničke službe.

osim bestijalnog rasipanja novca, ove nabave samo pokazuju koliki je strahoviti nerad u tim službama.

ti poslovi su činovnički, uredski, 99% njih nema što tražiti van ureda, cijeli dan. nema tamo više od 4-5 pozicija koje bi trebale auto.

no umjesto da rade, oni se sa svakim mogućim izgovorom vozikaju am-tam, da im prođe radni dan, najbolji način za ekstremno zabušavanje. jedino korisno s tim autima bi bilo da im svima uvedu gps-tracking, pa da vidimo u koje birtije zalaze.

kod privatnika financije i pravna služba ne bi mrdnuli od radnog stola cijeli dan. zato treba mrziti privatnike!

uredski poslovi u državnoj službi nisu atraktivni zato što su po svojoj biti atraktivni, nego zato što je ukinuto svako praćenje učinkovitosti i odgovornosti, pa su mogućnosti zabušavanja i ljenčarenja neograničene.

Stvarno štede, to se mora priznati. Ali, za što će ono njima uopće automobili? Za odlazak na janjetinu kod Macole i lokanje u Iloku? Plaću primaju, neka si od plaće kupuju automobile na leasing visoke klase i štede na vlastitom budžetu ili neka štete sustavima za videokonferenciju, skype-u i inim takvim tehnologijama, besplatnim e-mail servisima ili slično. O čemu mi pričamo? Pa kada bi se napravio stvaran popis razloga zbog kojih oni koriste automobile to bi bio Gangnam hit na društvenim mrežama.

Što će im auti. Neka idu pješke. Tako će se manje kretati i raditi manju štetu. Što god naprave ne valja. U takvoj jednadžbi lako je pronaći rješenje.

New Report

Close