Mrak Taritaš: Odluka o Čačićevu isključenju pokazuje jedinstvo stranke

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. siječanj 2014. u 11:08
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja te članica Predsjedništva HNS-a Anka Mrak Taritaš izjavila je danas da odluka o isključivanju Radimira Čačića iz stranke pokazuje jedinstvo HNS-a.

Ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja te članica Predsjedništva HNS-a Anka Mrak Taritaš izjavila je danas da odluka o isključivanju Radimira Čačića iz stranke pokazuje jedinstvo HNS-a.

Predsjedništvo HNS-a jučer je jednoglasno odlučilo iz stranke isključiti jednog od osnivača i dugogodišnjeg predsjednika HNS-a Radimira Čačića.

Ministrica Mrak Taritaš kazala je kako je stranka po tom pitanju jedinstvena, iako je prethodnih dana međimurska organizacija stranke dala potporu Čačiću.

"Ako je bila jednoglasna odluka predsjedništva, a članovi predsjedništva su članovi svih regionalnih saveza, onda mislim da je riječ o jedinstvenosti", odgovorila je Mrak Taritaš na pitanje novinara prije sjednice Vlade.

Novinare je zanimalo i je li bilo primjereno donositi odluku o isključenju u trenutku kada Čačić izdržava zatvorsku kaznu zbog prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

"Čačić je u zatvoru, to je činjenica, ali svi smo imali prilike vidjeti da tu nije stalo političko djelovanje. To političko djelovanje iz zatvora uvelo je veliki nemir u naše članstvo, a dobra politička stranka mora biti jedinstvena. Mi želimo biti jedinstveni, jasni i zajednički djelovati dalje", naglasila je.

Izrazila je razumijevanje ako je netko od ljudi u stranci emotivno reagirao.

"Ja imam olakotnu okolnost jer sam s Čačićem najkraće radila, ali razumijem da je nekome teško i da može emotivno reagirati", rekla je.

Svi ministri iz SDP-a u svojim su odgovorima naglašavali kako je to stvar koalicijskog partnera HNS-a, te nisu htjeli komentirati odluku o Čačićevom isključenju.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close