Mljekomata je sve više, a investicija se može brzo vratiti

Autor: Poslovni.hr , 18. ožujak 2013. u 09:52
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Prvi mljekomat u Hrvatskoj još prije tri godine postavio je Željko Pažulj iz Jastrebarskog.

Velika kriza u sektoru proizvodnje mlijeka posljednjih godina natjerala je neke proizvođače da svoje mlijeko pokušaju prodati na neki drugi način, odnosno na mljekomatima, piše Dnevnik.hr.

Prvi mljekomat u Hrvatskoj još prije tri godine postavio je Željko Pažulj iz Jastrebarskog. Ni na trenutak, kaže, nije požalio. 'Ja sam svoju obitelj riješio, imam mljekomat i da nisam otvorio, da nisam reagirao na vrijeme, pitanje je bih li sad uopće imao krave u štali', kaže Pažulj. 'Ovo mlijeko u automatu je čisto prirodno mlijeko, samo ohlađeno na četiri stupnja, ništa dodatno, ništa oduzeto', pojašnjava Pažulj.

Sada je mljekomata sve više, piše Dnevnik.hr. 'Od Slavonije, Osijeka, Vinkovaca, Varaždina… Sad je u Splitu postavljen najnoviji. Osim u Zagrebu, nažalost', kaže distributer mljekomata Josip Filipović, koji je na ideju došao iz vlastite potrebe. 'Kad sam pripremao projekt za vlastitu farmu koza koju namjeravam uskoro pokrenuti i shvatio da otkupljivači, ovi najveći, nemaju interesa za otkup kozjeg mlijeka. Tad sam tražio kako doći direktno do kupca i ovo se pokazalo kao najbolje rješenje', priča Josip. Inače, mljekomat stoji od 109 do 142 tisuće kuna. Investicija se može relativno brzo vratiti, tvrdi Željko, jer svih šest kuna koliko stoji litra mlijeka ide proizvođaču.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Najpovoljniji mljekomati u Hrvatskoj- http://www.milkvendor.com već od 35.000,00 kuna!

Bravo na ideji!!

New Report

Close