Misteriozni trgovački lanac osvaja slavonske gradove

Autor: Božica Babić , 15. siječanj 2015. u 22:00
Nove trgovine neki dovode u vezu sa srpskim TSV diskontom

Novi igrač na maloprodajnom tržištu istočne Hrvatske prisutan u Osijeku, Vukovaru i Čepinu.

Tri prodavaonice u Osijeku, te po jedna u Vukovaru i Čepinu zagonetna naziva Ekonomik diskont otvorene krajem prošle i početkom ove godine nalaze se, prepričaju očevici, pod opsadom kupaca radi iznimno niskih cijena asortimana ponuđenog na policama.

Primjerice, kutija deterdženta od devet kilograma stoji 49 kuna, čokolada od riže težine 150 grama tek tri kune. Vlasnik ovog trgovačkog lanca navodno je poduzetnik iz Srbije koji na matičnom tržištu, pod nazivom "TSV – Kasica S" diskont od Subotice na sjeveru do Vranja na jugu ima razgranatu mrežu sa 251 prodavaonicom. Stanovnici iz istočnih hrvatskih županija zbog visokih novčanih ušteda hrlili su u susjedstvo, u svakodnevni šoping u naselja na lijevoj obali Dunava, što je vjerojatno motiviralo vlasnike na otvaranje trgovina i u Hrvatskoj. Ni u srbijanskom ni u hrvatskom službenom registru poduzetnika, sa raspoloživim podacima, nismo uspjeli otkriti tko je vlasnik Ekonomik, odnosno TSV diskonta, što je zapravo kratica od reklamnog slogana – "to stvarno vrijedi".

Međutim, iz upućenih krugova hrvatske konkurencije u sektoru maloprodaje neslužbeno ipak doznajemo kako je vlasnik Ekonomik diskonta poduzetnik iz Iloka, izvjesni Mato Bilušković. "Na policama su uglavnom robne marke proizvedene u Srbiji, Poljskoj i sličnim tržištima. Niske cijene ali i kakvoća proizvoda, ništa značajno," kratko ocjenjuje naš izvor. Uvjeren je da novi igrač ne može uzdrmati već osvojene tržišne pozicije ni hrvatskih ni stranih trgovaca koji u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji posluju godinama.

Je li Bilušković samo uzeo franšizu za tržište RH ili je možda vlasnik i trgovačkog lanca u Srbiji ostaje nepoznato. TSV diskont ima vlastitu web stranicu, ali bez ijednog podatka o tvrtki ili vlasnicima, dostupni su samo reklamni katalozi. U bazi podataka Poslovna.hr Bilušković se od 1998. do 2014. veže uz uprave i nadzorne odbore čak 28 tvrtki. Od HT-a i Industrogradnje, Zagrepčanke preko Hotela Brela i Novatech Agro do Iločkih vina, te Orion grupe, Dionisa, Gortan-Projekta i PZ Petrova Gora. Na dvije posljednje adrese mandat predsjednika, odnosno člana nadzornog odbora prestao mu je tijekom 2014. godine. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_palacd]

New Report

Close