‘Ministre, vi ste nova vrsta elementarne nepogode za poljoprivredu’

Autor: Agencija VLM , 05. veljača 2013. u 12:11
Foto: Patrik Maček/PIXSELL

HDSSB-ov Dinko Burić kazao je kako Vlada opravdanje za ovakav zakon traži u tome što su samo 30% površina dosad dano u zakup.

Nastavlja se saborska  rasprava o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu. HDZ-ov Stjepan Milinković poručio je ministru da su sve njegove dosadašnje aktivnosti dovele obiteljska poljoprivredna gospodarstva do ponora, a mljekarstvo je, dodaje, uništio.

HDSSB-ov Dinko Burić kazao je kako Vlada opravdanje za ovakav zakon traži u tome što su samo 30% površina dosad dano u zakup.

'Nije krivica bila na jedinicama lokalne samouprave nego na Ministarstvu poljoprivrede. Tamo su stajali predmeti i po godinu dana i više i nisu vraćani oni koji su bili problematični. I umjesto da ste ubrzali rješenje problema u ministarstvu, vi ste oduzeli pravo općinama i gradovima i to namjerno. Ministre, vi ste meni simpatični, ali vi ste nova vrsta elementarne nepogode za poljoprivredu', kaže Burić. HDZ-ova Đurđica Sumrak dodala je da ministar svojim objašnjenjima zakona vrijeđa inteligenciju hrvatskog seljaka, ali i saborskih zastupnika koji su došli pripremljeni na ovu raspravu.

>>'Tko je tu privilegiran, Agrokor i netko drugi ili mali seljak?'

Komentari (2)
Pogledajte sve

A kolko toga je pod nadzorom Burica i njemu slicnih, oteto od drzave i lokalnih zajednica?

hdssb – dvorske lude hrvatskog sabora!

New Report

Close