Ministar Ćorić: Cilj nam je da radnici dostojanstveno žive od svoga rada

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. svibanj 2017. u 10:11
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Izrazio je uvjerenje da će u kreiranju pozitivnih trendova i razvoju socijalnog dijaloga u Hrvatskoj i dalje imati potporu svih socijalnih partnera.

Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić čestitao je u nedjelju svim građankama i građanima Međunarodni praznik rada, 1. svibnja te poručio kako im je cilj stvoriti društvo u kojem će radnici moći dostojanstveno živjeti od svoga rada.

"Međunarodni praznik rada, 1. svibnja simbol je borbe za bolji položaj radnika, ali i podsjetnik na sve nedaće s kojima su radnici tijekom prošlosti bili suočeni. Iako bolja u odnosu na davnu 1886., radnička prava i dostojanstvo radnika i danas se često dovode u pitanje. Naš cilj je stvoriti društvo u kojem će radnici moći dostojanstveno živjeti od svoga rada. Do toga je moguće doći jedino stvaranjem kvalitetnih radnih mjesta i većim standardom naših radnika, uz punu zaštitu njihovih prava", poručio je ministar Ćorić.

Izrazio je uvjerenje da će u kreiranju pozitivnih trendova i razvoju socijalnog dijaloga u Hrvatskoj i dalje imati potporu svih socijalnih partnera.

"U ime Ministarstva rada i mirovinskoga sustava i u svoje osobno ime čestitam Vam Međunarodni praznik rada", stoji u čestitki ministra Ćorića.

Komentirajte prvi

New Report

Close