Utjecat će na BDP i rast zaposlenosti: Goran Marić najavio milijarde kuna od državne imovine

Autor: Poslovni dnevnik , 18. svibanj 2018. u 08:04
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zakon je usmjeren na zaštitu i aktivaciju državne imovine, a njegova primjena, ističe Marić, utjecat će na rast zaposlenosti i bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Ako Ministarstvo državne imovine u sljedeće tri, četiri godine ostvari 10 posto mogućeg, utjecaj na prihode u državnom proračunu računat će se u milijardama, istaknuo je u četvrtak u Saboru ministar državne imovine Goran Marić predstavljajući Zakon o upravljanju državnom imovinom. Zakon je usmjeren na zaštitu i aktivaciju državne imovine, a njegova primjena, ističe Marić, utjecat će na rast zaposlenosti i bruto domaćeg proizvoda (BDP).

“To je novi zakonski okvir za aktivaciju zapuštene imovine, alat za poticanje gospodarske aktivnosti, alat za demografski impuls, on će dati krila kapitalu, potaknuti poduzetnički duh i moral i utjecati na rast poduzetničkog optimizma”, rekao je. Posebno veliki potencijal G. Marić vidi u kampovima ilustrirajući to primjerom kampa iz Uvale Slana Selce od 100 tisuća kvadrata koji je iznajmljen na 4 mjeseca za 2 milijuna i 200 tisuća kuna.

Komentari (9)
Pogledajte sve

Goran Marić je kombinacija nesposobnosti, HDZ-ovske podobnosti i socijalističkih fiks-ideja. Evo tog velikog stručnjaka kako drhti i gleda u pod pred Sanaderom:

U ranijem razdoblju, taj gospodin , upravitelj raspolaganja državnon imovinom, imao je u Saboru pametnih razmišljanja, ali sada je prošlo to vrijeme.
Jedino su mu službeni automobili poludili i morate ih se čuvati u pješačkoj zoni.
Vjerojatno sjijedi ubrzana prodaja državne imovine, jako su ubrzani.
Oni su neobavezni prema propisima RH ili grada Zagreba.

Uvalio je svog frienda, Popijača, vrhunskog managera, na jasle u Petrokemiju, da hladi muda za tridesetak tisuća kuna, netto, mjesečno. Može li mi netko reći, šta je taj lik u zadnji godinu dana, u Petrokemiji, okrenuo na bolje!? Austrijanci su odustali kad su vidjeli o kakvom se bordelu radi. Alo zato će mirovnjaci podmetnuti leđa, s novcem drugog stupa.

Baš je GM dokazao da zna zaradit pare … neš ti poduzetnika … koliko je ono već ministar, i šta je za to vrijeme priveo svrsi ? Osim par hotelskih kuća, ništa … a i neke od njih ne može prodati …

New Report

Close