Utjecat će na BDP i rast zaposlenosti: Goran Marić najavio milijarde kuna od državne imovine

Foto: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zakon je usmjeren na zaštitu i aktivaciju državne imovine, a njegova primjena, ističe Marić, utjecat će na rast zaposlenosti i bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Ako Ministarstvo državne imovine u sljedeće tri, četiri godine ostvari 10 posto mogućeg, utjecaj na prihode u državnom proračunu računat će se u milijardama, istaknuo je u četvrtak u Saboru ministar državne imovine Goran Marić predstavljajući Zakon o upravljanju državnom imovinom. Zakon je usmjeren na zaštitu i aktivaciju državne imovine, a njegova primjena, ističe Marić, utjecat će na rast zaposlenosti i bruto domaćeg proizvoda (BDP).

“To je novi zakonski okvir za aktivaciju zapuštene imovine, alat za poticanje gospodarske aktivnosti, alat za demografski impuls, on će dati krila kapitalu, potaknuti poduzetnički duh i moral i utjecati na rast poduzetničkog optimizma”, rekao je. Posebno veliki potencijal G. Marić vidi u kampovima ilustrirajući to primjerom kampa iz Uvale Slana Selce od 100 tisuća kvadrata koji je iznajmljen na 4 mjeseca za 2 milijuna i 200 tisuća kuna.

Komentari (9)
 • Vortac
  Vortac 20:44 18.5.2018.

  Goran Marić je kombinacija nesposobnosti, HDZ-ovske podobnosti i socijalističkih fiks-ideja. Evo tog velikog stručnjaka kako drhti i gleda u pod pred Sanaderom:

  https://www.youtube.com/watch?v=ecIxNoY3uFM [youtube.com]

 • abc1
  abc1 16:21 18.5.2018.

  U ranijem razdoblju, taj gospodin , upravitelj raspolaganja državnon imovinom, imao je u Saboru pametnih razmišljanja, ali sada je prošlo to vrijeme.
  Jedino su mu službeni automobili poludili i morate ih se čuvati u pješačkoj zoni.
  Vjerojatno sjijedi ubrzana prodaja državne imovine, jako su ubrzani.
  Oni su neobavezni prema propisima RH ili grada Zagreba.

 • viewer
  viewer 10:52 18.5.2018.

  Uvalio je svog frienda, Popijača, vrhunskog managera, na jasle u Petrokemiju, da hladi muda za tridesetak tisuća kuna, netto, mjesečno. Može li mi netko reći, šta je taj lik u zadnji godinu dana, u Petrokemiji, okrenuo na bolje!? Austrijanci su odustali kad su vidjeli o kakvom se bordelu radi. Alo zato će mirovnjaci podmetnuti leđa, s novcem drugog stupa.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!