Milanović će održati presicu, pretpostavlja se zbog promjena u Vladi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. lipanj 2014. u 12:19
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske u 12,30 sati održat će konferenciju za novinare u Banskim dvorima.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske u 12,30 sati održat će konferenciju za novinare u Banskim dvorima.

Očekuje se da će na njoj premijer Milanović objaviti promjene u Vladi.

Pitanje rekonstrukcije Vlade aktualizirano je u subotu nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a, koji je isključio Slavka Linića iz stranke.

Milanović, koji je ranije odbacivao pozive na rekonstrukciju vlade, u ponedjeljak je izjavio da stalno razmišlja o tome kako Vlada može biti bolja, funkcionalno i kadrovski, te kako to nema veze sa strankom.

Mediji nagađaju da bi sa svojih dužnosti mogli biti smijenjeni ministar zdravlja Rajko Ostojić i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović. Kao novi ministri spominju se sadašnji ravnatelj HZZO-a Siniša Varga i bivši dekan FER-a Vedran Mornar.

Također, mediji špekuliraju da bi umjesto Branka Grčića kao potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo u Vladu ušao sadašnji guverner Boris Vujčić, dok bi Grčić zadržao mjesto ministra za regionalni razvoj i fondove EU.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović ocijenio je danas kako bi, s obzirom na probleme u rezultatima, najavljena rekonstrukcija vlade u pojedinim njezinim područjima mogla dati nove poticaje, mogućnosti i ideje novih ministara.

Neki od ministara su u utorak komentirali neslužbene informacije o smjenama. Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić izjavio je da svoj eventualni odlazak s mjesta potpredsjednika Vlade ne bi doživio kao kaznu ili neuspjeh, nego kao rasterećenje u jednom dijelu svog posla, koji je preuzeo zbog odlaska Radimira Čačića i Nevena Mimice iz Vlade.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić je rekao da u svim uređenim demokratskim državama, pa i u Hrvatskoj, premijer ima obvezu da imenuje i razrješava ministre. Na novinarsko pitanje je li ispunio svoju zadaću u Vladi kao ministar zdravlja, Rajko Ostojić odgovorio je da su Europska komisija i Svjetska banka u svojim izvještajima vrlo zadovoljni sa strukturnim reformama koje je u posljednje dvije godine napravilo Ministarstvo zdravlja

Komentirajte prvi

New Report

Close