Markač nema ništa protiv objave registra branitelja, no …

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. prosinac 2012. u 09:03
Mladen Markač / PXL

Markač je kazao kako on, kao zapovjednik specijalne policije u ratu kod koje je to riješeno, nema ništa protiv toga. No možda nije vrijeme da se taj registar objavi sad, rekao je.

General Mladen Markač rekao je jučer u Osijeku kako on nema ništa protiv objave registra branitelja, no kako možda sad nije trenutak za to. Na upit novinara kako komentira najavljenu objavu registra branitelja, Markač je kazao kako on, kao zapovjednik specijalne policije u ratu kod koje je to riješeno, nema ništa protiv toga. No možda nije vrijeme da se taj registar objavi sad, kad u Srbiji ima negativnih reagiranja nakon oslobađajuće presude na Haaškom sudu generalu Gotovini i njemu, smatra Markač. Moglo bi doći do podizanja novih pojedinačnih optužnica za ratni zločin a postoji mogućnost da se manipulira tim registrom, kazao je.

Markač je danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Osijeka primio povelju počasnog građanina. Počasnim građaninom proglašen je i Ante Gotovina, koji danas nije bio u Osijeku u zato što se razbolio, objasnio je novinarima Markač i rekao kako će i general Gotovina uskoro doći u Osijek primiti povelju.

Komentirajte prvi

New Report

Close