Marina Lovrić Merzel za tri auta plaća 680.000 kuna!

Autor: Agencija VLM , 23. listopad 2013. u 15:25
Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Najskuplji od tri službena automobila sisačko-moslavačke županije vozit će upravo županica.

Sisačko-moslavačka županija završila je ovogodišnju obnovu voznog parka, a za tri automobila platit će ukupno 680.000 kuna. Natječaj je objavljen krajem srpnja, a na njemu je pobijedio Porsche Leasing Zagreb. U natječaju je procijenjena vrijednost bila 570.000 kuna bez PDV-a za sva tri automobila, odnosno 712.500 kuna s PDV-om.

Natječaj je bio razdvojen u dvije grupe. U prvom dijelu se tražilo jedno osobno vozilo više srednje klase – limuzina dvovolumen, i to izričito rabljeno vozilo, proizvodnje najmanje 2013. godine. Prema specifikaciji taj je automobil trebao imati automatski mjenjač s minimalno sedam brzina, snagom motora od barem 150 kW te međuosovinskim razmakom od barem 2900 milimetara. Na natječaj se javio jedino Porsche leasing, a izabran je Audi A6 koji će tako zamijeniti dosadašnji, također, Audi A6 kupljen 2008. godine. 

Za to vozilo županija je prema natječaju spremna bila platiti 437.500 kuna, a konačna je cijena 432.941 kuna. Ispunjena je i odredba natječaja o rabljenom vozilu, jer je kupljeno salonsko vozilo. Koristit će ga SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel. U drugom dijelu natječaja grupirana su dva osobna vozila niže srednje klase – trovolumen, gdje su se tražila isključivo nova vozila i to posljednji dostupni model od proizvođača. Procijenjena vrijednost ta dva vozila bila je 275.000 kuna, u što je uključen PDV, a konačna cijena koju će županija platiti je 248.753,46 kuna. Zanimljivo je reći da je Audi A6 3,0 TDI Quattro, kojeg je ista županija na leasing kupila 2008. godine, plaćen 413.283 kuna, dok je cijena sadašnjeg rabljenog, i to na kredit, 20.000 kuna veća. 

Naime, županica je na nedavnoj sjednici Županijske skupštine odgovorila na pitanje vijećnice Marijane Petir o novim automobilima rekavši kako su zamijenili istekli leasing za tri automobila te kupili tri druga automobila na kredit pri čemu je ostvarena ušteda za županijski proračun od 3.700,00 kuna mjesečno "jer je rata za kredit manja od one za leasing".

Komentari (11)
Pogledajte sve

Dovoljno je samo da shvatite prirodu pohlepe. Ne treba ništa drugo da uradite da bi se oslobodili toga; pravo razumijevanje će vam pojasniti tu čitavu zbrku.

Čovjek je ispunjen ukoliko je u skladu sa univerzumom; ako nije u harmoniji sa umiverzumom tada je prazan, potpuno prazan. A iz te praznine dolazi pohlepa. Pohlepa treba da to popuni: novcem, kućama, namještajem, prijateljima, ljubavima – bilo čime jer čovjek ne može da živi u praznini. To je užasavajuće, to je sablazan života. Ako ste prazni i ako nema ništa u vama, nemoguće je da živite. Da biste osjetili da imate dosta toga unutar vas postoje samo dva načina: ili ćete se uskladiti sa univerzumom… Tada ste ispunjeni sa svime, sa svim cvijećem i svim zvijezdama. Oni su u vama isto kao što su i izvan vas. To je istinska ispunjenost. Ali ako to ne radite, a milioni ljudi to ne rade, onda je lakši načun da se ispunite bilo kakvim smećem.

Pohlepa jednostavno znači da osjećate duboku prazninu i želite da je ispunite sa bilo čime; nije bitno sa čime. Ako jednom to shvatite, onda ne treba ništa da radite sa svojom pohlepom. Vi treba da radite na vašem povezivanju sa cjelinom kako bi nestala vaša unutrašnja praznina. Sa time će svaka pohlepa nestati. To ne znači da treba da počnete da živite nagi; to jednostavno znači da ne treba da živite samo sakupljajući stvari. Uvijek kada nešto zatrebate, to ćete moći imati.

Zato postoje mnogi pravci i mnogi načini da se ispuni praznina, iako se ona nikada ne može ispuniti do kraja; ona ostaje prazna, a vi bivate tužni jer toga nije nikada dosta. Uvijek je potrebno više, a zahtjev za time nikada nema kraja. Zato ja pohlepu ne uzimam kao želju; to je neka vrsta egistencijalne bolesti. Vi nijeste u skladu sa cjelinom, a samo to usklađivanje sa cjelinom vas može učiniti zdravim. To usklađivanje sa cjelinom vas čini svetima.

Veoma je čudno da riječ zdravlje i riječ svetost dolaze iz istog korijena riječi cjelovitost. Kada osjetite sjedinjenost sa cjelinom, sva pohlepa iščezne. Inače… što su religije radile? One su pomiješali pohlepu sa željom, zato pokušavaju da to potisnu, i kažu: “Nemojte biti pohlepni.” Tada se čovjek okreće drugoj krajnosti, ka odricanju. Čovjek obično gomila stvari – pohlepna osoba – i ako osoba želi da se oslobodi toga, ona počinje da se odriče. Tada i tome nema kraja, takođe.

Po meni, pohlepa uopšte nije želja. Zato ne treba ništa da radite sa pohlepom. Vi treba da shvatite prazninu koju pokušavate da ispunite, i postavite sebi pitanje: “Zašto sam prazan? Čitava egzistencija je veoma puna, a zašto sam ja prazan? Možda sam izgubio pravac; ja se više ne krećem u istom pravcu, ja više nijesam egzistencijalan. U tome je razlog moje praznine.” Zato budite egzistencijalni. Opustite se i približite se egzistenciji kroz tišinu i mir – u meditaciji.

Jednog dana ćete uvidjeti da se ispunjeni – prepunjeni, prelivate se – radošću, blaženstvom, blagostanjem. Vi imate toliko toga da ga možete dati čitavom svijetu, a ipak da se ne ispraznite. Toga dana ćete po prvi put osjetiti da nema nikakve pohlepe – za novcem, za hranom, za stvarima, za bilo čim. Vi ćete tad živjeti prirodno, i sve što vam bude potrebno ćete naći. I tada više nećete živjeti sa stalnim osjećajem pohlepe koju ne možete ispuniti, sa ranom koju ne možete izliječiti.

OSHO

Beyond Psychology

Stvarno ste pretjerali u napadu na SDP-ovu županicu Lovrić.
Ona u stvari kupnjom novog auta puni državni proračun.
Što je skuplji auto više se love slije u proračun od PDV-a.
Kada bi auto imao više opreme više bi love došlo u proračun, recimo da umjesto 10 zvučnika ima 20 zvučnika .

Primjetio sam da se raznorazne “Lovrićke”, “Habuši” i sl. hvale kako su prijašnji krediti/najmovi bili skuplji te da oni sve to rade zbog uštede i dobrobiti građana, sličan stav zauzimaju i alkoholičari, pušači… koji se hvale kako eto sada više ne piju 56 gemišta dnevno nego samo 55 ili sada puše 78 cigareta dnevno a prije je to bilo 79!!!!

Nije to nneko auto. 150kw Audi A6 je loš auto za prekrasno dupe županice Lovrić…Ona je pametna, vrijedna…i treba joj takva pila…uSpačeku se prije polite vozila…a sad..ne ne ne….

New Report

Close