Marić otkrio kada će euro postati naša valuta i kada će spustiti PDV

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

To je jedan dio stimulansa, rekao je Marić.

Pismo namjere koje je Hrvatska poslala u Bruxelles za uvođenje eura ministar financija Zdravko Marić ocijenio je kao jedan od najvažnijih trenutaka u hrvatskoj povijesti. Moguće je, kaže, da će euro postati naša valuta početkom 2024. godine, rekao je za RTL.

'Teško je reći koja godina, ali bih rekao da je čak i moguće. Mi smo preuzeli obveze za ispunjavanje nekih mjera. To moramo sami napraviti kako bi se pojačao i gospodarski rast. Ova godina koju spominjete je realistična', poručio je ministar.

Najavio je nižu stopu PDV-a od prvog siječnja 2020.

'Obvezali smo se da ćemo nastaviti smanjivati parafiskalne namete. Jedna od mjera rasterećenja je stopa PDV-a od 1. siječnja 2020. Na dobrom smo tragu da nađemo prostor kako dati novi zamašnjak poslodavcima da daju veće plaće. Koji oblik i koji način, pričekajmo još nekoliko tjedana. Kada sve napravimo, prvo ću prezentirati predsjedniku Vlade, Vladi i parlamentarnoj većini, a onda idemo u javnu objavu',rekao je ministar i naglasio: 'To je jedan dio stimulansa'.

'Ne možemo mi s poreznim zakonima nekoga primorati, ali to je jedan dio stimulansa', kazao je.

Komentari (3)
 • mars2
  mars2 18:21 16.7.2019.

  za svako sam smanjenje bilo kojeg poreza, ali mislim da se za razinu ukupnog pdv-a pametnije moze napravit rasterecenje !
  jako pametnije !

 • furia
  furia 19:56 15.7.2019.

  Smanjiti će PDV sa 25% na 24% i onda će se cijele godine preseravati kako je to reforma…

  Smanjite PDV na 18, ili još bolje na 15% pa se onda hvalite, ovo i moja baba može napraviti.

 • shumar
  shumar 13:42 15.7.2019.

  Nadam se da nikada nećemo ukinuti kunu a radije prije smanjivanja PDV-a smanjite druge namete, npr na plaće, ukinuti kojekakve namete i slično.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!