Maras: Obrtnici neće morati plaćati PDV odmah po izdanom računu

Autor: Ksenija Puškarić , 11. ožujak 2013. u 11:50
Gordan Maras (Foto: Sanjin Strukić, Pixsell)

“I meni i Liniću je bitno da Zakon o PDV-u bude kvalitetan, što znači da ćemo osigurati obrtnicima jednaku situaciju kao i do sada – što se Zakona o PDV-u tiče obrtnici neće biti u lošijoj situaciji nego sada”, kazao je.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i predsjednik Uprave Hamag Investa Darko Liović predstavili su danas novi jamstveni program "Investicijom do uspjeha" kao i izmjene postojećih jamstvenih programa na konferenciji za novinare.

Maras je tom prilikom prokomentirao i novi prijedlog Zakona o PDV-u. "I meni i Liniću je bitno da Zakon o PDV-u bude kvalitetan, što znači da ćemo osigurati obrtnicima jednaku situaciju kao i do sada – što se Zakona o PDV-u tiče obrtnici neće biti u lošijoj situaciji nego sada", kazao je.

Objasnio je kako će rješenje prvo iskomunicirati na Vladi, a tek onda ga prezentirati javnosti. "Ali obrtnici neće biti primorani plaćati PDV odmah po izdanom računu", kazao je.

Dodao je i kako je zakon podložan izmjenama sve do dolaska u Sabor. "Nećemo više imati praksu kao protekle vlade koje su zakone donosile bez konzultacija s javnošću", rekao je Maras. Dodao je i kako to ne znači da postoji sukob između njega i ministra financija Slavka Linića, niti da je Linić u sukobu s bilo kim drugim iz Vlade. 

>>> Maras na potezu, mora izvući obrtnike iz škripca

Komentari (1)
Pogledajte sve

Šteta je nanjeta zapošljavanju i otvaranju novih obrta .

Demanti nikada nemože poništiti prvu vjest.

New Report

Close