Ljetno radno vrijeme državnih institucija: Neki uredi rade kraće jer nemaju klimu

Autor: Poslovni.hr , 05. srpanj 2016. u 09:19
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Odlazak u Zemljišne knjige ovo ljeto bit će pravi pothvat za one koji su ostali u Zagrebu, a nisu na godišnjem odmoru nego rade.

Sezona godišnjih odmora, koja je upravo počela, u Hrvatskoj donosi i ljetno radno vrijeme nekih državnih institucija, čiji djelatnici također idu na more. A to u pravilu znači kraće radno vrijeme u odnosu na ono izvan sezone pa građani koji nisu na moru nego se za ljetnih vrućina bave sređivanjem “papirologije” imaju zahtjevan zadatak da sve to obave u skraćenom radnom vremenu.

Tako svi oni koji moraju u Zagrebu od srpnja do kolovoza primjerice izvaditi novu osobnu ili srediti prometne dozvole za to imaju svaki dan na raspolaganju policijske službenike od 7 do 14.30 sati. Za one koji žele po hitnom postupku doći do putovnice, osobne iskaznice ili vozačke dozvole, a za što trebaju i dodatno platiti, šalteri su otvoreni od 7 do 17 sati, piše Večernji list.

Odlazak u Zemljišne knjige ovo ljeto bit će pravi pothvat za one koji su ostali u Zagrebu, a nisu na godišnjem odmoru nego rade. Naime, Zemljišnoknjižni odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu od 13. lipnja do kraja kolovoza stranke prima samo od 8 do 12.15 sati, dakle šalteri će raditi samo u prvoj smjeni. Na Općinskom sudu su to ljetno radno vrijeme objasnili radovima zbog prelaska na zajednički informacijski sustav, ali i godišnjim odmorima službenika Zemljišnoknjižnog odjela.

Zagrebačka područna služba Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i ljeti započinje rad sa strankama u 8.15 sati, a završava u 15.45 sati. Neke ispostave HZMO-a ipak imaju ljetno radno vrijeme, no ono nije puno kraće u odnosu na zimsko. Kako su nam kazali u HZMO-u, zbog vrućina, a nepostojanja klimatizacije u uredima tih ispostava, ljeti je njihovo radno vrijeme od 7 do 15 sati, umjesto od 8 do 16 sati. To su, primjerice, ispostave HZMO-a u Benkovcu, Delnicama, Donjem Lapcu…

Komentirajte prvi

New Report

Close