Počelo ljetno računanje cijena: punjene paprike 105, kava 25 kuna!

Autor: Poslovni.hr , 14. svibanj 2013. u 08:15
Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Visoke cijene hrane ugostitelje opravdavaju vrhunskom kvalitetom i skupim nabavnim cijenama sirovina.

Kava za 25, punjene paprike za 105 kuna ili grožđe za 50 kuna. Ovakve cijene na obali ukazuju kako se ljeto definitivno bliži jer počinje već tradicionalno "guljenje" tursita", piše 24 sata.

U Splitu je obična kava nevjerojatnih 25 kn, a u Rovinju kila grožđa na tržnici 50 kn. Kava na našoj obali preskupa je i direktoru europske banke, no vlasnika nije briga…

"Jedna je, ali i velika paprika! U njoj su najkvalitetniji mogući sastojci i vrhunski pripremljeni. Služimo je samo u sezoni paprika, nema kod nas proizvoda iz trgovačkih centara i robnih marki", kaže ugostitelj.

Razjasnio nam je tako jedan od vlasnika restorana Element u središtu Splita vrtoglavu cijenu punjene paprike s pireom. On taj obrok cijeni nevjerojatnih 105 kuna.
Porcija dalmatinske pašticade je kod njih 123 kune, a brudeta 115 kuna. Ni kava im nije 'regularne' cijene. Obična je nevjerojatnih 25 kuna, a kapućino 28 kuna

Kako kaže, u njihovu papriku bi mogle stati dvije, ako ne i tri paprike koje nude u drugim restoranima.Dodao je kako su je lani turisti probali, te da su tukli žlicama o tanjure i vikali da hoće još. Porcija dalmatinske pašticade je kod njih 123 kune, a brudeta 115 kuna. Ni kava im nije 'regularne' cijene. Obična je nevjerojatnih 25 kuna, a kapućino 28 kuna.

"Cijene kod nas prate visoku plaću kuhara, kvalitetu hrane, uređenje interijera. U srcu sezone ovdje radi 15 ljudi, sve to treba platiti. Požalio nam se na visoku cijenu kave i direktor jedne europske banke. Kazao sam mu da i mene smeta što su njima krediti skupi", britak je suvlasnik Elementa.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (10)
Pogledajte sve

popio sam na tom mjestu par pića. pozicija odlična.usluga vrhunska.može se piće kupiti u konzuma u matošićevoj ili kod ribarnice, pa pravac matejuška.


….to su oni muškarci- kojima je sve veliko- što oni ocjenjuju……a onda se pitaju,što im žene vide kod drugih!………

Miami znaci ti isto ko i ja mislis da je tehnika nebitna. Evo sto je zdravo i jednostavno seljacko razmisljanje. Koliko bi bolje zivili da imamo vise ovakvih ljudi na pozicijama umjesto ovih prodavaca magle.
Idem jutros odma pitat ovoga vlasnika elitnog restorana na Pjaci gdje kupuje ove jumbo paprike jer ovo jedino mogu biti hibridi(tzv kastelanski monstrumi) iz Kastelanskih staklenika u koje stane dvije ako ne i tri paprike i pasticadu u koju valjda stavi cijelo govedo i brujet od kirnje od 50 kila. Nego ne kuzim jer sam ovdje sjedio proslo ljeto sa ekipom koji su vidljivo bili stranci i ni jedna cijena nije bila van normalnih okvira. Valjda se jadan ovu godinu osilio jer zena hoce bar 5-6 pari sandala iz Karle i sto ce jadan covik kad rospija nema mjere. Ali odem jutros do njega provjerit cijene pa javim.

Da on tu papriku ili kavu nemože prodati za tu cijenu sam bi smanjio cijene. Ako može onda je napravio dobar posao.

Meni je i struja, voda, internet, telefon preskup ali ipak plaćam jer mi treba, ta kava mi netreba i ja je neću piti niti plaćati, ali očito ima dovoljno onih koji hoće.

Mene ne smeta , što taj ugostitelj cijeni obrok 105,00 kuna, tko ga briga, nek
plati -tko hoće, ja bome- neću.
Ali, me smeta – što je napuhan i arogantan zbog toga jer je skuhao papriku,
koja gostima – nije dovoljna jer traže još, a što znači- da se nisu dovoljno
najeli….jer, da je porcija dovoljna , kako to misli gazda- bilo
bi drukčije na tanjuru.
Tko je on da ocjenjuje standarde filane paprike, ministar turizma- pa , da
objašnjava da mu je paprika dovoljno velika – za tu cijenu….to su
oni muškarci- kojima je sve veliko- što oni ocjenjuju……a onda se pitaju,
što im žene vide kod drugih!………
Ajde, koje je veličine u promjeru-ta čuvena paprika u Splitu..šta u nju stavlja, organski uzgojenu teletinu na 4.tom katu na Mejama???

New Report

Close