Linić: Nema rasta jer prije krize nije ništa učinjeno

Autor: Poslovni.hr , 02. veljača 2013. u 11:24
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Linić je ponovio da ni rebalansom neće doći do većih rezanja plaća te da ima podršku premijera Milanovića.

Ministar financija Slavko Linić u petak je gostovao u emisiji RTL Danas te komentirao novo snižavanje kreditnog rejtinga od strane agencije Moody's.

Ministar Linić je istaknuo kako je Vlada promijenila sliku Hrvatske, što stoji i u ocjeni Moody'sa. Osnovni problem je što nema gospodarskog rasta jer prije krize nije ništa učinjeno, kaže. Nadalje, nemamo industrije ni proizvoda za izvoz. Rezultati svih napora u proteklih godinu dana tek trebaju biti vidljivi.

Najveći problem je što smo zaduženi preko 170 milijardi kuna kao državni dug, što nismo u stanju otplaćivati. Ponovio je da ni rebalansom neće doći do većih rezanja plaća te da ima podršku premijera Milanovića.

Komentari (4)
Pogledajte sve

ovakvi hohštapleri i štetočine su uzimali po milion eura otpremnine u državnom sektoru i sad se svi čude što je državna kasica prasica prazna [emo_zloban][emo_zloban]

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/187393/Default.aspx

Kakvi su to stručnjaci, kakvi ekonomisti, kakvi analitičari? Pa ovdje i dijete iz osnovne škole uočava da je država pojela samu sebe. Visokim nametima su ubili bilo kakvu želju privatnog sektora za pokretanjem bilo čega, od proizvodnje, ugostiteljstva, hrane, pića, tekstila, drva, metala. Baš na sve je već godinama država stavila svoju “debelu i tešku” ruku tereta. I ovo malo preostale privrede se “koprca” u plićaku. Kako mislite puniti državnu blagajnu kada ste sve “poubijali”. Linić i dalje “mantra” o nekim novim porezima, sanjajući kako će na taj način napuniti državnu blagajnu i razdijeliti visoke plaće u javnom sektoru. Drugovi, ima Vas previše na državnim “jaslama” u tom grmu leži zec, a o tome nitko ni riječi, i dalje samo “sisaju”. Državne firme redom bilježe gubitke jer su ih vodili i vode podobni, a ne sposobni. Sada čekaju da ih ta ista država zakoju su radili gubitke ponovno sanira. Od čega, kada kamate za zaduženja država nemože vraćati, glavnicu da i e spominjem.
Nedaj Bože da još iz nekog razloga “omane” turistička sezona, bi će te kao “crkveni miševi”!

Nije sramota priznati i reći ne znamo,nismo sposobni ………….nama treba naš Monti

Osam godina u opoziciji i evo ga ko Alisa u zemlji cudesa.Kad su osvajali vlast govorili su stanje je dno dna, Grcka,ali oni imaju rjesenja. Sad kad je stanje ne jos gore nego raspad sistema onda kazu “krivi su oni prije nas”. Vidi qrca,a na qrcu zvono. Ajmo sad i o tom prije vas ustanovit koliko nas je zaduzio Tudjman,koliko Racan,koliko Sanader,koliko Jaca,a koliko ovi. Pa koga ovi vise hebu u zdrav mozak.Ove ce narod vilama skinuti s vlasti.

New Report

Close