Lažni projektant prevario dvije siromašne općine za 14 tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. rujan 2016. u 12:46
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Iako mu je isplaćena akontacija od 7.000 kuna, on ni nakon godinu dana nije izradio projekt. Ugovoreni je rok bio 25 dana, a nije vratio ni akontaciju.

Sisačko-moslavačka policija kazneno je prijavila 41-godišnjeg direktora projektantske tvrtke sa sjedištem u Krapinsko-zagorskoj županiji, kojega sumnjiči da je s dvije općine ugovorio izradu projekata i od njih za to primio akontaciju od ukupno 14.000 kuna, ali projekte nije izradio.

Policija je priopćila da 41-godišnjaka tereti za kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Sumnjiči ga da je s odgovornom osobom jedne općine u Sisačko-moslavačkoj županiji sklopio ugovor o izradi projekta uređenja i obnove nasipa i kanala u sustavu obrane od poplava, u vrijednosti od 17.000 kuna.

Iako mu je isplaćena akontacija od 7.000 kuna, on ni nakon godinu dana nije izradio projekt. Ugovoreni je rok bio 25 dana, a nije vratio ni akontaciju.

U susjednoj općini sklopio je, pak, ugovor o izradi dokumentacije za modernizaciju javne rasvjete. Nakon što je prošlo gotovo dvije godine, dokumentaciju nije izradio, a akontaciju od 7.000 kuna također je zadržao.

Neslužbeno se doznaje kako su prevarom osiromašeni ionako skromni općinski proračuni Hrvatske Dubice i Sunje.

Komentirajte prvi

New Report

Close