Lalovac zapošljava 60 carinika

Autor: Marija Brnić , 19. kolovoz 2014. u 13:30
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Najveći je broj njih potreban za granične prijelaze Bajakovo i Nova Gradiška.

Carinska uprava Ministarstva financija objavila je natječaje za zapošljavanje 60 carinika na neodređeno vrijeme i 18 stručnih suradnika u središnjem uredu, te u područnim uredima Zagreb i Karlovac.

Novi carinici koji uz srednjoškolsko obrazovanje moraju govoriti engleski, njemački, talijanski ili francuski jezik traže se za područne urede u Splitu, Osijeku i Rijeci. Najveći je broj njih potreban za granične prijelaze Bajakovo i Nova Gradiška. Što se središnjeg ureda Carinske uprave tiče, riječ je o popunjavanju radnih mjesta stručnih i upravnih suradnika, savjetnika i referenata u sektorima za europske poslove i međunarodnu suradnju, za financije, za carinske tarife i podrijetlo, te za carinski laboratorij. Natječaji za carinike otvoreni su još do četvrtka, a za stručne suradnike prijave se primaju još tjedan dana. 

Komentari (5)
Pogledajte sve

Znači, došlo je vrijeme partijskog kadroviranja i u carini. Carina je proglašena službom sa velikim viškom zaposlenih nakon ulaska u EU. To se je dogodilo prije točno godinu dana. Tada su ljudi dobivali otkaze uz otpremnine a neki su preraspoređeni u druge državne službe. Neki su završili i u pritvoru iako protiv njih još uvijek nisu podignute optužnice: Vaš link …
Sada nakon godinu dana nakon otpuštanja tisuća carinika, došlo je vrijeme na popunjavanje redova komunističkim kadrom. Vjerojatno će se popuniti srbima iz graničnih područj akoji su se već stoljećima naučili na šverc pa će dobro znati obavljati posao.

Malo tko od Vas zna….da su bivši carinici raspoređeni na razna izmišljena radna mjesta…..pa i u Inspektorate za kontrolu zdravstvenih ustanova…
Pisali smo o tome, da u zdravstvu ništa ne kuže…

Nakon što su ih se riješili, sad će izabrati ljude zaprav….koji i imaju
stečeno obrazovanje za taj posao…

Kakve su ovo gluposti, a šta je sa carinicima koji su prošle godine “preraspoređeni”? Imamo i viška carinika, koji nemaju ni dovoljan broj stolica po raznim agencijama gdje su nabrzinu utrpani pa se njih 4-5 vozika autom po cijele dane.


jel' on to ima privatni granični prijelaz ili se misli na sređivanje preko veze po partijskoj liniji

…tog’ se niko nije sjetio!

New Report

Close