KTC pustio u pogon nove plastenike vrijedne 4,5 milijuna kuna

Autor: Agencija VLM , 24. siječanj 2014. u 18:12
Marijan Susenj/PIXSELL

Cilj projekta je vlastitim kapacitetima uzgojiti domaću, kvalitetnu i zdravu hranu u vrijeme kad se sve više hrane uvozi – istaknuo je predsjednik Uprave KTC-a Ivan Katavić.

Trgovački lanac KTC u Virovitici je u petak pustio u pogon novi plastenički kompleks na oko 5.000 četvornih metara u kojima planiraju, za potrebe vlastite trgovačke mreže, uzgajati grapolo i beef rajčicu.

Riječ je o investiciji vrijednoj oko 4,5 milijuna kuna u kojoj će se hidroponski – bez tla, a samim time i zdravije, poručuju, godišnje proizvesti u prosjeku 40 do 45 kilograma rajčice po kvadratnom metru. Za te je potrebe zaposleno osam novih djelatnika, lokalna samouprava pomogla je u brzom ishođenju dozvola i zemljišta pa se prvi plodovi očekuju već u travnju ove godine.  Cilj projekta je vlastitim kapacitetima uzgojiti domaću, kvalitetnu i zdravu hranu u vrijeme kad se sve više hrane uvozi, ali i dati domaćim proizvođačima priliku da svoje proizvode plasiraju na police KTC-a, istaknuo je  predsjednik Uprave KTC-a Ivan Katavić prilikom otvorenja.

– Pružit ćemo priliku malim proizvođačima da svoje poljoprivredne proizvode prodaju kod nas, mi ćemo ih otkupljivati. Već imamo mrežu od oko 500 kooperanata, ali spremni smo na nove suradnike koji proizvode zdravo – istaknuo je I. Katavić.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Tog lanca osim u Podravini nema u ostatku RH pa ne znam kakav je. Čitao sam da su se povukli iz Srbije zbog gubitaka. Ne znam po čemu domaći lanac može biti specifičan jer dosad niujednom domaćem nisam našao nista ekstra u odnosu na druge domaće…Konzum se ipak doima najboljim domaćim

..najjeftinije i najfinije jabuke IDARED u velikim boksovima, od domaćih proizvođača cijelu sezonu / 2.99kn/ !!! Po tome su najpoznatiji….

Meni osobno, najdraži lanac trgovina…. sve je jeftinije, velik broj
artikala snižen, kemijska sredstva najjeftinija, tekstil nije naročit,ali ni cijene nisu visoke,potrepštine za kućansktvo po povoljnim cijenama, jedino im zamjeram,što je na odjelu vina, zbilja najlošija situacija……
Trenutni hit je tehnička jeftina roba,,,,,,

“Riječ je o investiciji vrijednoj oko 4,5 milijuna kuna u kojoj će se hidroponski – bez tla, a samim time i zdravije… ”

Kako su došli do toga da je hidroponska zdravija nego klasična?

New Report

Close