Kreću odluke o 136 mil. kuna potpora

Autor: Poslovni dnevnik , 05. travanj 2018. u 21:59
Mlada poljoprivrednica Diana Prpić/Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Za mlade poljoprivrednike.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju danas je počela s izdavanjem konačnih odluka poljoprivrednicima prijavljenim na drugi natječaj za operaciju "Potpora mladim poljoprivrednicima".

Financirat će se 366 projekata ukupne vrijednosti 136,15 milijuna kuna, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Korisnici potpora su mladi poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava čija je ekonomska veličina od 8000 do 49.999 eura. Novcem se može financirati kupnju domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, kupnju, građenje i opremanje zatvorenih, zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda.

Financiranje uključuje i podizanje novih i restrukturiranje postojećih nasada, uređenje i trajnije poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje; građenje i opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih proizvoda uključujući i troškove promidžbe, kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta, kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme.

Iz Ministarstva naglašavaju da se radi o bespovratnim sredstvima u fiksnom iznosu od 372.000 kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close