Kreće isplata 187 milijuna kuna mirovina za pripadnike HVO-a

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ove isplate nisu u okviru novih prava invalida HVO-a na temelju novog zakona koji je nedavno donesen već o zaostacima.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) uputio je obavijest korisnicima invalidskih mirovina ostvarenih prema Ugovoru između Hrvatske i BiH da su osigurana sredstva za isplatu neisplaćenih svota mirovina za sedam godina dugovanja, u razdoblju od 2009. do 2016. godine.

Neisplaćene svote mirovina korisnicima i nasljednicima u Hrvatskoj isplatit će se 12. veljače 2018., a korisnicima i nasljednicima u inozemstvu u veljači 2018. s mirovinom za siječanj 2018.

Riječ je o izmirenju duga Hrvatske od oko 187 milijuna kuna prema 5019 korisnika HVO-vih mirovina i članova njihovih obitelji.

Ove isplate nisu u okviru novih prava invalida HVO-a na temelju novog zakona koji je nedavno donesen već o zaostacima, prenosi tportal.

Komentari (25)
 • renči
  renči 9:34 13.2.2018.

  Za info svih od visokog trgovackog suda ponistena odluka hanfe za belje je bila 2011 godine. Tada je bitcoin vrijedio od 0,33 centi pa do 4 dolara. Danas je 8000 dolara. Tada je po rijecima samog DemiZona pocelo njegovo legendarno bogacenje.
  Procitajte njegove rijeci i vidite kako se to radi ( izvadak iz DemiZonovog posta ) :
  “ ja sam u kriptovalutama zahvaljujući belju, zato te se i sjećam otamo, ono kad je Toda treba dati ponudu, hanfa donijela odluku pa na kraju ništa…nakon toga sam ušao u kriptovalute razočaran u ikakvu zaštitu dioničara na hrvatskom tržištu kapitala… ja sam samo na kupnjama minera, isprva s3 pa do zadnje s9 vratio ni neznam broj puta više love nego sam uložio, da opće rast bitcoina ne računam…prije 4-5 godina prvih 9 mjeseci struje za minere sam tupson tada platio oko 16 bitcoina, onda znaš koliko sam iskopao…zato me tvoja dušebrižnost za moj novac na Krakenu nasmijava, niti ću izgubiti na Krakenu niti će Kraken barem ove godine ikoga prevariti za jedan jedini cent…”

 • DemiZon
  DemiZon 10:04 12.2.2018.

  bugs  I to je tebi normalno da idu rano u mirovinu, samo zato sta imaju beneficirani staz ili su bili saborski zastupnici??? Nije ni cudo što nam je ovako kako je :(

  ***ti si bedak, ak misliš da je ikome normalnom to normalno… to je normalno jedino tvojemu gazdi.. ali za sve krpelje poput tebe imam želju da odradite naprimjer samo 3 godine na rengenu ili 5 godina ko temeljni policajac zadužen za birtijaške tučnjave

 • hasenfefer
  hasenfefer 1:15 12.2.2018.

  Predlažem da Vlada proda ono krdo konja koje je kupila i plati ljudima mirovinu.

  A trebala bi i Srbima u Srbiji i Hercegovini da im ne ugrožavamo prava.

  Mislim Pupovac se sigurno bude pobunio.
  Koji ljigavi tipovi vode našu državu.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!