Kovačević siguran u Janafu, HNS traži nasljednike za Antunovića i Koračevića

Autor: Marija Brnić , 24. ožujak 2013. u 22:01
Dragan Kovačević, Janaf; Mladen Antunović, Plinacro; Zlatko Koračević, HEP/PIX

Mladenu Antunoviću, prema neslužbenim informacijama, povjerit će se vođenje projekta LNG terminala u Omišlju.

Sastankom stranačkih lidera Zorana Milanovića i Vesne Pusić smirile su se zasad napetosti između SDP-a i HNS-a.

One su kulminirale prošlotjednom premijerovom javnom prozivkom i najavom smjene šefova Janafa i Plinacroa zbog njegovog nezadovoljstva njihovim načinom upravljanja tim tvrtkama. No, to ne znači i da promjena u javnim poduzećima neće biti, štoviše, neslužbeno se doznaje da bi se već ovaj tjedan na Vladi mogla naći smjena u Plinacrou. Pozicije HNS-ovih direktora u javnim poduzećima bile su, naime, neizbježna tema i subotnjeg stranačkog izbornog sabora. Na njemu je Vesna Pusić dobila mandat predsjednice i promptno u stranački vrh počela instalirati nove ljude. O mijenjanju starog tima govori se, pak, mjesecima, točnije od presude i povlačenja Radimira Čačića iz Vlade.

No, ta je tema unutar HNS-a sada konačno na dnevnom redu. Osobna želja premijera Milanovića, ona o promjeni predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića, neće, čini se, biti ispunjena. Kovačević ostaje, uz ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, desna ruka šefici HNS-a za područje gospodarske politike. No, smjene su izgledne, a o tome razgovore ovih dana vodi Vrdoljak, za čelne pozicije u Plinacrou i u HEP-u. Vrdoljak, kako se saznaje, nije zadovoljan rezultatima Mladena Antunovića u Plinacrou, posebice preglomaznim upravljačkim aparatom koji proteklih godinu dana karakteriziraju stalne tenzije i međusobne opstrukcije. Navodno će Antunovićev nasljednik doći iz redova Plinacra, ali ne između sadašnjih članova Uprave, već iz redova stručnih, nestranačkih osoba. Novost je i da bi sadašnja šesteročlana uprava u Plinacru trebala biti prepolovljena, a tek se treba usuglasiti tko bi se od postojećih članova u upravi zadržati svoju poziciju.

Antunovićev odlazak s čela Plinacra inače se spominje još od dolaska Vrdoljaka na čelo Ministarstva gospodarstva potkraj prošle godine. No, tada se iz HNS-ovih redova čulo da bi Antunoviću bilo povjereno vođenje projekta LNG terminala u Omišlju, a ta ponuda, kako se doznaje u stranci, još uvijek je otvorena. Nešto sporijim tempom, no i dalje izgledna, smjena je predsjednika Uprave HEP-a Zlatka Koračevića. I njegovim je radom Vrdoljak nezadovoljan, a navodno već vodi pregovore s potencijalnim nasljednicima. Među kandidatima su, prema neslužbenim informacijama, i neki od Koračevićevih ljudi iz HEP-a.

Samouvjerenost

Zar se uspješne smjenjuje?

Prvi čovjek HEP-a Zlatko Koračević novinarima je nakon izbornog sabora HNS-a ustvrdio kako se osobno ne plaši smjene i o tome ne razmišlja, jer je osim s Radimirom Čačićem prijatelj i s Vesnom Pusić. "Osim toga, zar se uspješne smjenjuje?, uzvratio je protupitanjem.

Komentari (4)
Pogledajte sve

nevjerojatno kako si oni dijele super plaćene položaje i sinekure kao da je to njihova privatna prčija s kojom mogu raditi što žele!?!? Gdje je sada EU pravda i transparentnost da stane tome na kraj?? Kako nikome u EU to ne smeta??! Ili isto tako rade i EU?????

Antunović, Koračevići drugi HNS-ovci sve dokazani profesionalci (čitaj:štetočine). Čemu ta Hrvatskoj Nepotrebna Stranka, ako nije na štetu društva!?

Normalno bi bilo da se direktori tvrtki traze na medjunarodnom natjecaju. I da se na celo tvrtke dovede kompetentna osoba sa iskustvom u upravljanju slicnim tvrtkama.

U Hrvatskoj direktore tvrtki trazi Vesna Pusic, a osnovni kriterij je stranacka podobnost.

Stranka koja prema anketama ima podršku 1,7 % glasača upravlja sa skoro cjelim Hrvatskim gospodarstvom .

I to loše jer svi pokazatelji su u padu , osim što raste broj nezaposlenih (372.000) i inflacija (5,2 %) .

New Report

Close