Korčulansko brodogradilište LEDA izgradilo liftove za veliki kruzer

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. prosinac 2014. u 11:45
Ilustracija, Thinkstock

Korčulansko brodogradilište LEDA napravila je 49 modula za liftove kruzera, za kompaniju Kone iz Finske.

Korčulansko brodogradilište LEDA napravila je 49 modula za liftove kruzera, za kompaniju Kone iz Finske koja se bavi izgradnjom liftova za najveće kruzere, doznaje se u subotu u tome korčulanskom brodogradilištu.

Liftovi su upravo završeni, a u sljedeća tri dana obavlja se ukrcaj. Nakon tog slijedi isporuka u luku Saint Nazaire u Francuskoj, gdje se gradi veliki kruzer u kojeg će biti ugrađeni.

Jučer je uz operativnu obalu brodogradilišta LEDA uplovio nizozemski trgovački brod Frisian Lady, na kojeg će liftovi biti ukrcni.

Kompletnu tehniku ukrcaja napravili su radnici brodogradilišta, dok kompletnu organizaciju ukrcaja, osiguranja tereta i plovila provode dva svjetska stručnjaka, također Korčulana, Miro Alibašić i Franjo Jeričević, koji su predstavnici velikih svjetskih kompanija za ukrcaj, uz osiguranje prijevoza i osiguranje brodova, američkog osiguratelja American InSurance Group i belgijskog Belgiboa.

Ukrcaj 49 modula za liftove kruzera je složen projekt, kaže kapetan duge plovidbe Alibašić.

Moduli su različitih dimenzija i težina, ukupna težina 450 tona, ističe Jeričević. Teret je složen, kompliciran, pa ukrcaj zahtjeva vrlo pažljivo i detaljno osiguravanje tereta da ne bi došlo do pomaka s obzirom da će se dizati na šest visina.

Luka odredišta i iskrcaja je Saint Nazaire u Francuskoj.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Uostalom mislim da je to obično željezo ne bi bio složen i osjetljiv ukrcaj.

točno je da se radio metalnim konstrukcijama. Međutim u njih je već ugrađena pamet. Točnije ugrađena je kompletna elektro instalacija s elektroničkim kutijama( mozak) i vratima liftova. Također su postavljene i šine za kretanje lifta i kontrautezi. to je negdje 80% proizvoda. tako da nije sve baš crno kod nas. Inače gospodine viewer znate li vi koja mora bit točnost tih konstrukcija po Kone-ovim uvjetima. Tako da je ovo izvrstan posao za malu firmu ko što je Leda. Biti sudionik izgradnje takve grdosije mislim da je i više nego uspjeh.

Mislim da se radi o metalnim konstrukcijama (modulima), u koje se onda ugradjuje “pamet”, odnosno stvarna dodana vrijedost.
Volio bih da sam u krivu.

Dobra vijest..nevjerojatno, da mi to možemo.

New Report

Close