Kerum potvrdio kako se neće opet kandidirati za gradonačelnika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. studeni 2012. u 17:05
PXL

Splitski gradonačelnik Željko Kerum potvrdio je danas kako se neće ponovno kandidirati za tu dužnost na lokalnim izborima 2013..

Splitski gradonačelnik Željko Kerum potvrdio je danas kako se neće ponovno kandidirati za tu dužnost na lokalnim izborima 2013..

"Neću se ponovno kandidirati za gradonačelnika. Moja Hrvatska građanska stranka (HGS) ima dosta kvalitetnih dužnosnika koji mogu biti kandidati", rekao je Kerum za Radio Split.

Ustvrdio je kako ima nastojanja da se "neki ljudi maknu iz HGS-a" kako bi se tu stranku oslabilo, ali ona će, istaknuo je Kerum, bez obzira na to i nakon lokalnih izbora u svibnju iduće godine biti važan čimbenik u Splitu i u više gradova Splitsko-dalmatinske županije.

"Na vrijeme ćemo objaviti ime kandidata za splitskoga gradonačelnika kako bismo imali dovoljno vremena za promidžbu", dodao je.

Odgovarajući na pitanja o razilaženju sa svojom zamjenicom Anđelkom Visković, Kerum je rekao kako je postupio onako kako je po propisima imao pravo.

"Uskratio sam radne zadatke gospođi Visković jer je ona svojim izjavama nanijela štetu stranci koju sam ja osnovao, a meni kao njenom šefu i poslodavcu praktički je otkazala povjerenje", rekao je Kerum te dodao kako grad nastavlja normalno raditi i nije u krizi.

"Žao mi je što je gospođa Visković rekla da me ne poštuje već dugo. To je jedna loša izjava i krivo mi je zbog toga jer ja poštivam čak i svoje neprijatelje i konkurente. Mislim da se gospođa Visković krivo izrazila i da ona to uopće nije mislila, nego je možda u afektu rečeno", kazao je Kerum.

Također je rekao da je Anđelka Visković "napravila 'kiks' izjavom kako se HGS nije isprofilirao kao stranka" te da ta stranka ima dva zastupnika u Hrvatskome saboru, a mnoge druge veće stranke – HSP i HSLS nemaju nijednog zastupnika.

Kerum je opovrgnuo navode nekih medija po kojima će Anđelki Visković "uskratiti pravo na rad te je preseliti na zadnji kat zgrade Gradske uprave" rekavši kako to nije točno.

"Neki kalkuliraju da je sve ovo 'igrokaz' da bi se Visković stavilo u poziciju žrtve pa da ona bude kao kandidat za gradonačelnika ispred moje stranke, ali to su kalkulacije, vrijeme će pokazati što je istina", istaknuo je.

Na pitanje je li razgovarao s Visković nakon nedavnog razilaženja s njom, Kerum je odgovorio da nije.

"Ako bi Visković i htjela pričati, ja bih izbjegao taj razgovor", istaknuo je. Na pitanje što je razlog da se ona distancirala od njega, Kerum je odgovorio kako je možda razlog to što nije bio dovoljno nazočan u zgradi Banovine, to jest Gradske uprave, ali bez obzira na to, kako je dodao, "za Visković nije produktivno da o njemu ružno govori".

Kerum je opovrgnuo i tvrdnje da je hotel "Marjan" uzrok poslovne krize u koju je zapao kao poduzetnik te je rekao kako je to "najbolji projekt od Beča do Istanbula" te da će ga prodati za 150 milijuna eura.

Potvrdio je da je bio i u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske. "Oni sumnjaju da Kerum nema porijeklo novca", rekao je Kerum, dodajući kako se "ispostavilo da to nije točno".

"Oni su lijeni i funkcioniraju na onome što čitaju u novinama", ustvrdio je Kerum.

Kritizirao je i najnovije poreze koje uvodi hrvatska vlada, ističući kako će to osiromašiti hrvatske građane. Također je rekao kako se "ne želi ulizivati sadašnjoj kao ni prošloj vlasti".

 

Komentirajte prvi

New Report

Close