“Karamarko će sastavljati novu vladu, a mi ćemo o tome odlučivati”

Autor: Marija Crnjak , 22. veljača 2015. u 15:50
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

“Bez podrške van okvira blokova neće se moći formirati većina, a balon stranke nemaju budućnost, kaže vođa Reformista.

Novu vladu će sastavljati Tomislav Karamarko, smatra Radimir Čačić, vođa Narodne stranke-reformista koji je u današnjoj emisiji Nedjeljom u dva potvrdio da je spreman sudjelovati i u HDZ-ovoj Vladi, gdje može raditi ono što najbolje zna, a to su poslovni menadžmenta u gospodarskim reformama, koje nova vlada neće moći izbjeći.

"Manje vjerujem u to da Karamarkova vlada neće moći provesti nužne reforme, i puno više vjerujem da Karamarko neće imati izlaza. Ako dođe na vlast morat će provesti reforme u svim segmentima kako bi potaknuo razvoj gospodarstva i rast. To će izazvati izazvati velike otpore u svim segmentima, no građane treba uvjeriti da se ne trebaju bojati neke kataklizme, Hrvatska samo treba krenuti u dobrom smjeru.

Radi se o donošenju drukčijih odluka, na primjer dobit HEP-a koja će ove godine iznositi dvije milijarde kuna mogla se iskoristiti na nekoliko načina, mogle su se provesti investicije u infrastrukturu, uvesti zelene energije, sniziti cijena struje građanima i gospodarstvu i time olakšati poslovanje, umjesto da je država uzela taj novac u proračun da bi pokrpala rupe. To je bilo najgore rješenje", pojasnio je Čačić koji na izborima planira osvojiti bar dva do tri mandata u trećoj izbornoj jedinici, te još bar dva u ostatku zemlje. Tih nekoliko mandata njegove stranke bit će potrebno za sastavljanje većine, smatra Čačić koji uopće ne dvoji da će biti aktivan u novoj vlasti. 

"Trebat će partnere i jedni i drugi, SDP ne može dobiti sam izbore, nema šanse. Bez podrške van okvira blokova neće se moći formirati većina, a balon stranke koje uočavaju probleme i ne nude nikakvo znanje i rješenja nemaju budućnost. Dakle, nema više apsolutne većine, a relativnu većinu će imati HDZ", kaže Čačić koji podržava HDZ-ovu odluku da angažira njemačke stručnjake za izradu ekonomskog programa.

"To je nužno, jer Hrvatska nema ekonomskih stručnjaka koji su u stanju napraviti ekonomski program za izlazak iz krize", smatra Čačić koji ne podržava ideološko odvajanje unutar Hrvatske, i isključivanje "onih drugih", što zamjera premijeru Zoranu Milanoviću, koji "peglanjem imidža nastoji dobiti izbore" . 

 "Otvaranje ideoloških sukoba ne vodi dobrome, mi nemamo drugog izbora nego djelovati zajedno. Izbori za predsjednika koji su završili s omjerom točno 50:50 mogu se tumačiti kao potpuni lom, ali i kao totalna ravnoteža – ja to želim čitati kao zemlju koja ima uravnotežene političke polove, i bilo bi dobro da to tako razumiju stranke, ističe Čačić. 

Komentari (11)
Pogledajte sve

9 savjeta Radimira Čačića za poduzetnike

evo i prijedlog slogana; ljudi uvijek isti, sad smo reformisti ![emo_vrtimise]

E moj Čaćiću, tresnut ćeš o zemlju i valjda se konačno osvijestiti. Kakve iluzije gaji taj čovjek, kao o njemu će ovisiti formiranje vlade. Trebalo bi detaljnije istražiti sve njegove muljaže sa otvaranjem, zatvaranjem tvrtki i prevarama poslovnih partnera u što treba uključiti i njegovu suprugu.

Ovaj čovjek ima više lica nego godina. Još ne tako davno je na pitanje novinara je su li podijelili resore odgovorio ” kakva podjela što je vama, nismo mi HDZ”

New Report

Close