Kalmeta odbacio Sapunarove optužbe

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. listopad 2014. u 14:02
Photo: Filip Brala/PIXSELL

Kalmeta je za Radio Zadar izjavio kako je riječ o više puta ponovljenim neistinama koje se stalno objavljuju kako bi se skrenula pozornost sa skandala sadašnje vlasti.

Zadarski gradonačelnik i bivši ministar prometa Božidar Kalmeta odbacio je danas i lažima nazvao iskaze Uskoku bivšeg člana Uprave HAC-a Josipa Sapunara, koje je objavio Jutarnji list, a po kojima je Kalmeta uzimao dio novca koji se navodno izvlačio iz cestogradnje u aferi Remorker.

Kalmeta je za Radio Zadar izjavio kako je riječ o više puta ponovljenim neistinama koje se stalno objavljuju kako bi se skrenula pozornost sa skandala sadašnje vlasti.

"Radi se o još jednoj ponovljenoj laži koju smo više puta čuli u proteklih godinu dana", poručio je Kalmeta i dodao kako te laži imaju za svrhu skrenuti pozornost sa važnijih tema i skandala koji se događaju aktualnoj vlasti i političarima te "stranci kojoj pada rejting i povjerenje građana".

"Naslušao sam se ovih godina u politici toliko laži o sebi da ih toliko, kako narod kaže, pas s maslom ne bi pojeo. Ali, mene to posebno ne zabrinjava. Znam da se bavim poslom koji je takav kakav je i u kojem imate puno političkih neprijatelja koji se bore i tuku poviše pojasa, ali i onih koji se tuku ispod pojasa. Međutim to sve ide u rok službe", istaknuo je Kalmeta.

Jutarnji list danas je objavio dio iskaza koji je Sapunar, kao jedan od osumnjičenika u aferi remorker, dao Uskoku i u kojemu navodi kako je Zdravku Livakoviću, bivšem pomoćniku tadašnjem ministra Kalmete i također osumnjičeniku u toj aferi, u nekoliko navrata predao novac, a da mu je Kalmeta govorio kako je taj novac "za Kalmetu i Zadar".

Iz toga je, kaže, shvatio da dio tog novca Livaković osobno predaje Kalmeti, dok se s preostalim dijelom financiraju političke strukture u Zadru bliske Livakoviću i Kalmeti.

Jutarnji prenosi kako je Sapunar u iskazu opisao da je cijeli projekt izgradnje magistralnih cestovnih pravaca u Hrvatskoj od 2004. do 2008. godine bio "prožet korupcijom", da su troškovi koje je država platila za izgradnju bili uvećani, a da se "zaslužne podmazalo vrlo izdašnim provizijama".

Komentari (8)
Pogledajte sve

@ miliunas ,

i to su ti sve rekli u Komitetu crvenih-žutih i zelenih vragova ?

Vjerojatno ti još nitko nije rekao da su na vlasti u Hrvatskoj već 12 tromjesečja SDP+HNS Kukuriku vlada koja je “uspjela” 12 tromjesečja održati pad BDP-a.

A Tuđman je umro prije 15 godina.

zbog tuđmanove zločinačke organizacije ovaj narod je pao na koljena,dok se tuđmanovim lopovima daju kazne da gule krumpire poput čobankovića a ostali lopovi još šeću ulicama te jedan dio stoke sitnog zuba ih podržava i opet bi da ih vrati na vlast hrvatskoj mladeži ne preostaje ništa nego da bježi iz ovog smrdljivog tisućljetnog sna i švicarske države,trbuhom za kruhom moja mladeži,čim vam se ukaže prilika a ne da gledate kako probrani i njihova djeca uživaju u vašim novcima guleći krumpire i trošeći milijarde,.

Neka završi u Remetincutko je kriv ali ne bez dokaza. Ovo što je ovaj izjavio tereti Livakovica a on i je u zatvoru! Nema ga tko štititi. Da imaju dokaze odavna bi ga zatvorili. Da ga npr taj Livakovic tereti zatvorili bi ga. Očito ga baš nitko izravno ne tereti. Nije to kao kod Nadana ili Merzel gdje ih svjedoci izravno terete.

Tri godine Kalmetu blate SDP-ovci a institucije sistema mu još nisu ništa našli.

A vi koji ga bez dokaza tri godine blatite po medijima mislite da ako laž ponovite tisuću puta da će laž postati istina.

A ako imate dokaza prijavite ga institucijama sistema.

A ako nemate , popušite mu.

New Report

Close