Kajin: Hrvatska je u pravu, ali nije Njemačka, Češka ni Slovenija

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. rujan 2013. u 12:48
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatska je sto posto u pravu, ali nije ni Njemačka, ni Austrija, ni Češka niti Slovenija, izjavio je danas nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin.

Hrvatska je sto posto u pravu, ali nije ni Njemačka, ni Austrija, ni Češka niti Slovenija, izjavio je danas nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin, koji se slaže da je Hrvatska mogla proći bez intervencije Europske komisije, odnosno prijetnje sankcijama zbog tzv. 'lex Perkovića', ali i podupire najave vladajućih o promjeni Ustava.

"Činjenica je da je Hrvatska sto posto u pravu, ali je isto tako činjenica da Hrvatska nije ni Njemačka, ni Austrija, ni Češka niti Slovenija. Hrvatska bi trebala imati koristi od Europe, ali bojim se da nećemo imati nekakve velike koristi preko noći", rekao je Kajin na konferenciji za novinare u Puli.

Podržao je ipak najave vladajućih o pristupanju promjeni Ustava kojim bi se ukinula zastara za teška ubojstva iz političkih pobuda, ističući da bez promjene Ustava Hrvatska ne bi mogla izručiti dvadesetak kriminalaca.

Svoj stav kako se koristi od članstva u Uniji ne mogi vidjeti preko noći Kajin je "podebljao" i tvrdnjom kako su u zadnjih dvadesetak godina korist od Hrvatske imale uglavnom europske banke i telekomunikacijske kompanije. "Nitko nam nije kriv da sa svojim nismo znali upravljati po svome", poručio je, dodavši da "Hrvatska itekako surađuje s institucijama u Europi".

U prilog tomu podsjetio je kako je samo u sto dana od ulaska u EU Hrvatska izručila četrdeset osoba, te kako niti jedna zemlja u tako kratkom roku nije izručila toliki broj ljudi.

Hrvatska, naglasio je, može privremeno ostati bez 80 milijuna eura koje treba dobiti iduće godine za uvođenje Schengenskog režima na granici, te istaknuo kako će, ako izmijenjeni zakon stupi na snagu 1. srpnja, taj novac sigurno biti usmjeren prema Hrvatskoj. "Neka nitko ne spočitava tezu kako će Hrvatska ostati bez strukturnih fondova. Ti fondovi ostaju i to se ne dira", ustvrdio je Kajin, prozivajući svoju bivšu stranku IDS jer "po dobrom običaju i u ovome slučaju drži leđa Tomislavu Karamarku".

"To me ne čudi jer danas nema nikoga koji bi se suprostavio ovoj politici, kao što nikad nije okrenuo leđa Ivi Sanaderu odnosno Jadranki Kosor", poručio je.

Kajin je ponovno upozorio i na problem droge u Istri, koja je, naglasio je, postala "narko destinacija i narko oaza", zbog čega "gubimo generacije". Ponovno se zauzeo za uođenje testiranja na droge u školama i fakultetima, primjer čemu bi, tvrdi, prvi trebali dati političari. "Zasigurno bi na testu mnogi pali", rekao je.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Čemu ova komunistička propaganda?

Koji je argument da se nekoga tko je sjekirom odsjekao glavu njemačkom građaninu u Njemačkoj ne izruči toj istoj Njemačkoj?

New Report

Close