Josipović: Tajne službe nisu prisluškivale Linića

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. lipanj 2014. u 09:48
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nije bilo nezakonitog nadzora SOA-e nad Slavkom Linićem i njegovom obitelji, izjavio je predsjednik Ivo Josipović.

U sukobu bivšeg ministra financija Slavka Linića i premijera Zorana Milanovića sigurnosno-obavještajni sustav nije zloupotrebljen, pokazuju rezultati izvješća Sigurnosno-obavještajne službe (SOA) i izvanrednog nadzora Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS) koje je danas predstavio predsjednik Republike Ivo Josipović.

"Dobio sam očitovanje od SOA-e koja je u kratkom izvještaju rekla kako gospodin Linić i članovi njegove obitelji nisu bili predmet bilo kakve obrade. Tražio sam izvanredni nadzor Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost i jutros sam ga dobio, a provjera svih navoda koje je SOA navela u svom izvješću govore da su točni i da nije bilo postupanja prema gospodinu Liniću i članovima njegove obitelji od strane sigurnosno-obavještajne agencije", rekao je Josipović na konferenciji za novinare.

Josipović je krajem prošlog tjedna najavio da će zatražiti izvješće SOA-e i izvanredni nadzor Ureda VNS-a povodom Linićevih optužbi da je premijer Milanović zlouporabio sigurnosno-obavještajne službe za obračun s njime.

Bivši ministar financija Linić optužio je Milanovića da je koristio "medijske spletke" kako bi ga proglasilo kriminalcem i smijenio. Time je, ustvrdio je Linić, Milanović štitio članove svoje obitelji, prijatelje i parcijalne interese jednog interesnog kruga, zanemarujući pri tom državne interese.

U kasnijim medijskim istupima Linić je izrazio uvjerenost da Milanović koristi sigurnosno-obavještajni sustav kako bi ga uhodio s krajnjim ciljem da ga uhiti.

Komentari (3)
Pogledajte sve

možda njega još obrađuju stare službe bivše države

U redu.

Nitko nije pratio i prisluškivao gospodina Linića.

Tajne službe u izvještaju predsjedniku bi navele da netko drži pod nadzorom g. Linića.

Naprosto svi visoki dužnosnici moraju biti zaštićeni od svakakve političke, do industrijske špijunaže.

To i je posao tajnih službi.

nije SOA, već PNUSKOK, a on ne treba tražiti dozvolu za uhođenje i prisluškivanje!!!drug predsjednik to jako dobro zna i laže zajedno sa milanovićem

New Report

Close