Josipović podržava Vladu u nastojanjima da se osigura vlasnička prava i funkcioniranje Ine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. siječanj 2014. u 14:55
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović podržao je danas podizanje arbitražne tužbe protiv mađarskog MOL-a

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović podržao je danas podizanje arbitražne tužbe protiv mađarskog MOL-a rekavši kako to vidi u kontekstu borbe hrvatske Vlade da osigura legitimna vlasnička prava i funkcioniranje Ine kao jedne od ključnih hrvatskih tvrtki.

"Bez obzira na vlasničku strukturu Ina je strateški važna hrvatska tvrtka i Vladu treba podržati u svim nastojanjima da osigura zakonito, uredno i za Hrvatsku korisno poslovanje Ine", rekao je predsjednik Josipović novinarima nakon obilježavanja 70. obljetnice Desetog zagrebačkog korpusa upitan kako komentira podizanje arbitražne tužbe protiv MOL-a.

Hrvatska je protiv MOL-a podnijela arbitražnu tužbu Komisiji UN-a za međunarodno trgovačko pravo (UNCCITRAL) u Ženevi kojom traži da se proglase ništetnim izmjene ugovora iz 2009. godine o upravljačkim pravima u Ini i glavni ugovor o plinskom poslovanju. Hrvatska traži i naknadu štete koja je nastala kao posljedica tih ugovora, potpisanih za vrijeme mandata Ive Sanadera. Za ugovore potpisane krajem siječnja 2009. nastupa zastara krajem ovoga siječnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close