Jeste li upoznati sa proizvodima i uslugama faktoringa?

Autor: Poslovni.hr , 26. svibanj 2015. u 08:55
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Faktoring je alternativni način kratkoročnog financiranja pogodan za sve tipove poduzetnika, male, srednje i velike.

Faktoring je alternativni način kratkoročnog financiranja pogodan za sve tipove poduzetnika, male, srednje i velike. Kao oblik financiranja u kojem poduzetnik prodaje svoja potraživanja društvu uz diskont prije roka dospijeća, omogućuje brzo i jednostavno poboljšanje likvidnosti. Novac isplaćen u faktoringu ne tretira se kao zaduženje pa se čuva kreditna sposobnost i jača bonitet i rentabilnost poduzetnika.

Svjetska industrija faktoringa bilježi porast od 13,5% u zadnjih 15 godina i bitno pridonosi rastu i razvoju naročito malih i srednjih poduzetnika u svijetu. Faktoring pomaže rastu prodaje na domaćem i inozemnom tržištu i značajno doprinosi sigurnosti naplate kratkoročnih potraživanja.

Brojne su prednosti korištenja faktoringa: poboljšanje tekuće likvidnosti, bolje upravljanje kupcima i dobavljačima, povećanje rentabilnosti i ekonomičnosti poslovanja.

U proteklih desetak godina u RH počeo se aktivnije koristiti ovaj vid financiranja, a novi zakon o faktoringu dalje će unaprijediti korištenje ovih proizvoda na korist malih, srednji i velikih poduzetnika.

Na besplatnim edukacijama „Poslovni uzlet grada Osijeka“, 12. lipnja na Ekonomskom fakultetu (Trg Ljudevita Gaja 7) moći ćete saznati više o faktoringu.

Arsen Paro, član Uprave u poduzeću Adriatic Zagreb Factoring d.o.o. detaljnije će upoznati sudionike o kratkoročnom financiranju kroz predavanje „Faktoring – efikasan alat za poboljšanje likvidnosti i upravljanje kupcima i dobavljačima“.

Na primjerima iz poslovne prakse, predstaviti će im različite načinime financiranja poduzetničke aktivnosti, snižavanju rizika naplate, poboljšanju likvidnosti i povećanju rentabilnosti poslovanja.

Iako su predavanja besplatna nužno je napraviti on-line prijavu, a popis svih predavanja možete vidjeti ovdje.

Poduzetnici i obrtnici upoznati će se sa proizvodima i uslugama faktoringa, koji će se usporediti sa sličnim proizvodima: cesionim kreditom banke, eskontom mjenica, forfaitom i dokumentarnim akreditivom. Nova znanja koja će poduzetnici steći o faktoringu na primjerima iz poslovne prakse, mogu pomoći u razmišljanjima o različitim načinima financiranja poduzetničke aktivnosti, snižavanju rizika naplate, poboljšanju likvidnosti i povećanju rentabilnosti poslovanja.

Mjesto na besplatnim edukacijama Poslovnog uzleta osigurajte ovdje, a popis preostalih edukacija koje će pospješiti znanje i poslovanje poduzetnika i obrtnika pogledajte ovdje.

Dođite i unaprijedite svoje znanje!

Komentirajte prvi

New Report

Close