Je li vrijeme za promjene u SDP-u? Picula: Promjene su neizbježne

Autor: Agencija VLM , 24. listopad 2014. u 12:44
Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

SDP je potvrdio da smo i unutar stranke spremni upitati je li rukovodstvo još dobro, rekao je Picula.

Tonino Picula, SDP-ov zastupnik u Europarlamentu, te predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja danas su u Sisku dali potporu SDP-ovom kandidatu za župana Davorku Vidoviću.

– Svaka vlast u lokalnim okvirima mjeri se u tri dimenzije: odnos prema javnom novcu, prema javnom prostoru i prema građanima. Davorko Vidović prošao je sve stresove u tim dimenzijama – poručio je Tonino Picula u Sisku. Odgovarajući na pitanje novinara je li vrijeme za promjene u SDP-u, poručio je da su promjene neizbježne jer su one bit demokracije.

– Možemo o sebi misliti bolje nego to stvarnost potvrđuje, a demokracija, iako ima mnogo mana, ima i jednu dobru stvar, da svakih nekoliko godina morate podvrgnuti tu percepciju provjeri. Što će građani odabrati na idućim izborima još je daleko za procjeniti. SDP je potvrdio da smo i unutar stranke spremni upitati je li rukovodstvo još dobro – kazao je Picula.

Silvano Hrelja istaknuo je kako je u dijelu svoje političke karijere bio i oponent osobi kojoj sada pruža podršku na regionalnim izborima.

– Iako smo se sukobljavali, uvijek smo se nadograđivali. Nismo se sudarali po suštini, više po formi. U mirovinskom sustavu uspjeli smo nešto skupa napraviti – kazao je Hrelja. Vidoviću je u drugom krugu za župana potporu dao i Ivica Pandža Orkan, bivši savjetnik Marine Lovrić Merzel za braniteljska pitanja.

– Procjenjujem da se drugi kandidat upušta u politički avanturizam koji građane može koštati još nekoliko milijuna kuna. U njegovom stožeru nisu svjesni da nemaju većinu u Skupštini, što bi moglo dovesti do novih izbora na proljeće – objasnio je Orkan.

Vidović je poručio kako nema namjeru ostavljati savjetnike koje je imala bivša županica.

– Koliko mi je poznato, njima su prestale isplate kada je ona završila u pritvoru, a dožupan Zdenko Vahovec ih ne koristi. Ovakva vrsta savjeta mi ne pada napamet, što ne znači da se neću savjetovati, osobito po pitanju financija, ali ću tražiti stručne ljude – kazao je Vidović, dodajući i da u Skupštini očekuje veći konsenzus od onoga kojeg je imala bivša županica, a potporu su mu, u razgovoru, dali i neki vijećnici koji nisu dio vladajuće koalicije. Izbori sa Sisačko-moslavačkog župana održavaju se u nedjelju.

Komentirajte prvi

New Report

Close