Janica Kostelić objavila imovinsku karticu: Od iznajmljivanja zarađuje više nego od plaće državne tajnice

Autor: Poslovni.hr , 29. prosinac 2016. u 08:24
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Osim nekretnina, prijavljena je i štednja od 150.000 eura.

Bivša skijašica i aktualna državna tajnica središnjega ureda za sport, Janica Kostelić, prijavila je svoju imovinsku karticu.

Kostelić na svojoj aktualnoj funkciji ima neto plaću od 13.828 kuna. Osim plaće, mjesečno zarađuje 16.117 kuna, a pretpostavka je da taj novac dolazi od iznajmljivanja nekretnina, obzirom da Kostelić u vlasništvu ima šest stanova. Pet je u Rijeci, a jedan u Opatiji.

Najvredniji je stan u Opatiji, koji ima 97 kvadrata, a njegova vrijednost iznosi više od dva milijuna kuna. Uz njega hrvatska skijašica ima garažu od 27 kvadrata, čija je vrijednost 200.000 kuna. Nakon stana u Opatiji, stanovi u Rijeci vrijedni su 1,9 milijuna kuna, 1,8 milijuna kuna, te još tri stana u vrijednosti od 800.000 i 900.000 kuna, a u imovinskoj je kartici Kostelić navela kako spomenute stanove nije kupila na kredit.

Osim nekretnina, prijavljena je i štednja od 150.000 eura. Kostelić ima i tvrtku Aquvanivalis, a svoje je udjele u tvrtki prenijela na drugu osobu, obzirom da trenutno obnaša dužnost državne dužnosnice. Ta njezina tvrtka godišnje ostvaruje prihode između 200.000 i 380.000 kuna, a dobit se kreće između 600 i 2.500 kuna.

Imovinsku karticu Janice Kostelić možete pogledati ovdje.

Komentari (6)
Pogledajte sve

pa ko plasira ove osobne informacije u medije?! ko tu koga ucjenjuje ovakvim smećem! m isada kao moramo da čitamo kako ona ima i tu nešto o tome da mislimo jel to pravedno kršćanski ili nije?

Moller, nije point u tome, ne uspoređujemo to s uhljebništvom jer je to sasvim drugi ‘par cipela’
već ispoređujemo koliki joj je prinos: i da je pola sakrila (naplatila na crno, u kešu) opet joj je povrat 400 tis/10 mil samo 4% godišnje, BEZ osiguranja, BEZ popravaka i ostaloga što vjerojatno plaća sama
fakat ne znam tko (i ako) ju savjetuje ali može li gore od toga?
bolje da je kao npr. D. Lokin birtiju otvorila na Maksimirskoj, više bi vratila na uloženo!

Janica se namučila, nasmrzavala, izlomila i sada zarađuje 200 000 godišnje na uloženih 10mil, što državni uhljeb koji imalo drži do sebe i svoga mjesta, to ostvaruje mjesečno, bez ikakavog vlastitog ulaganja

Ako ih je kupila 2007/08, onda je jos spusila 20-30% na vrijednosti nekretnina.

Komentari na indexovom clanku su najbolji:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/janica-kostelic-ima-6-stanova-od-iznajmljivanja-zaradjuje-vise-nego-kao-drzavna-tajnica/940625.aspx

“Pa žena zaradila pošteno i ULOŽILA PAMETNO.”

“Sve što ima je pošteno zaslužila i MUDRIM ULAGANJEM osigurala sebi budućnost.”

New Report

Close