Jakovina: 42% mlijeka je vraćeno u sustav, no uvijek ima galamdžija

Autor: Agencija VLM , 07. ožujak 2013. u 19:37
Tihomir Jakovina (Photo: Robert Anic/PIXSELL)

Za par mjeseci ulazimo na tržište od 500 milijuna stanovnika, no gubimo tržište CEFTA-e.

Ulazak u EU nosi mnogo izazova, posebno za prehrambenu industriju, dat ćemo sve od sebe da stvorimo uvjete i pomognemo, kazao je danas ministar Tihomir Jakovina na konferenciji "Na pragu EU: Prehrambena industrija" koja se održava u Opatiji. Vijeće za prehrambenu industriju intenzivno radi na smjernicama i rješenjima, kazao je Jakovina. Ključ je u klasterima i zajedničkom nastupu na tržištima na kojima domaći proizvodi nisu prisutni, čulo se u Opatiji.

– Za par mjeseci ulazimo na tržište od 500 milijuna stanovnika, no gubimo tržište CEFTA-e. Radimo intenzivno na tome da što više pozitivnih stvari ispregovaramo za domaće kompanije – kazao je Jakovina dodavši da se kao ministar najlošije osjeća kada se pokaže deficit u vanjskotrgovinskoj razmjeni, pogotovo kada se zna da postoji niz tržišta na kojima nismo prisutni, a mogli bi ostvariti značajne rezultate.

Na upit taje li se rezultati analiza mlijeka zaraženog aflatoksinom, Jakovina je kazao da je od mijeka obuhvaćenog akcijskim planom 42 posto vraćeno u sustav, no uvijek ima galamdžija koji će reći da nešto ne valja.

Jakovina je dodao da sa ministrom financija Slavkom Linićem predstoje dodatni razgovori o tome na koje bi se proizvode mogao smanjiti PDV.

Komentirajte prvi

New Report

Close